Rekordomsætning for Naturmælk

ØKOLOGI – Det økologiske mejeri Naturmælk nåede i det seneste regnskabsår op på en rekordomsætning på næsten en halv milliard kroner.

Naturmælk er blandt andet kendt for sin hø-ost, som har vundet adskillige priser. Osten fremstilles af mælk fra køer, som fodres med hø.

Det økologiske mejeri Naturmælk, som er et uafhængigt andelsselskab, ejet af økologiske bønder, kan glæde sig over et rekordhøjt salg af økologiske og biodynamiske mælkeprodukter.

Trods hård konkurrence og pressede priser lykkedes det Naturmælk at nå en rekordomsætning på næsten en kvart milliard kroner i det seneste regnskabsår, skriver skriver Jyske Vestkysten.

I det nye år vil Naturmælk arbejde endnu tættere sammen med Løgismose / Meyer-koncernen, og mejerichef Leif Friis Jørgensen vurderer, at det vil være med til at øge efterspørgslen.

Fynske andelshavere
Ved årsskiftet får Naturmælk for første gang fynske andelshavere, der skal levere mælk på samme vilkår som mejeriets øvrige andelshavere i den sydlige del af Jylland.

Regnskabet giver et overskud på 1,28 millioner kroner, cirka det halve af året før. Med en egenkapital på 28 millioner kroner er der dog ikke brug for større overskud, og ifølge mejerichefen har man derfor sendt så mange penge som muligt retur til andelshaverne i form af en højere mælkepris.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: