Naturmælk ud i alle føtex-butikker med økologi

ØKOLOGI – I samarbejde med Naturmælk vil føtex give kunderne mulighed for at fylde indkøbskurven med flere økologiske mejerivarer i fremtiden.

Økologiske mejeriprodukter fra Naturmælk kan nu fås i 95 føtex-butikker landet over.

Økologiske mejeriprodukter fra mejeriet Naturmælk vil fremover være at finde i alle føtex-butikker landet over. føtex-kæden hører sammen med Netto og Bilka under Dansk Supermarked og omfatter 95 føtex-butikker.

Thor Jørgensen, som er direktør for føtex, ser store muligheder i samarbejdet med det sønderjyske mejeri.

- Økologi er vigtig for os. Naturmælk laver højkvalitetsprodukter med god smag, som derfor passer naturligt ind i det, vi gerne vil, siger Thor Jørgensen og understreger, at det ikke kun handler om at få flere økologiske varer, men også de rigtige økologiske varer.

Ifølge føtex-direktøren er Naturmælk et godt eksempel på en producent, der leverer økologiske produkter, som giver god smag i munden – både hvad angår kvalitet og dyrevelfærd.

Landmænd uddeler smagsprøver
Naturmælk og føtex har allerede nu udviklet en række produkter sammen, og kunderne kan nu få alt lige fra laktosefri minimælk til gourmetoste, og flere er på vej.

- Vi glæder os til, at samarbejdet rigtigt tager fart. Vi kan hjælpe hinanden med at følge med tidens tendenser, og dermed tilbyde det, som kunderne efterspørger, siger mejerichef i Naturmælk Leif Friis Jørgensen.

Han ser samarbejdet med føtex som en mulighed for at komme endnu tættere på dem, der får glæde af produkterne. Fornylig var 16 af Naturmælks landmænd ude i nogle af føtex-butikkerne for at uddele smagsprøver på nogle af de nye mælkeprodukter.

- Det er en stor fordel, at vi kan komme så tæt på slutkunden og fortælle og vise, hvad økologi er for føtex og Naturmælk. Og så kan landmændene jo med stolthed i stemmen fortælle om de produkter, de selv har været med til at udvikle på gårdene, siger Leif Friis Jørgensen.

Urter i græsmarken
Naturmælk får mælk fra 34 økologiske landmænd. De fleste ligger i Syd- og Sønderjylland, men der er også enkelte på Fyn. 31 af dem har almindelige økologiske gårde, og tre af dem driver biodynamisk landbrug.

Naturmælks landmænd gør en stor indsats for, at dyrevelfærd og økologi følges ad, oplyser føtex.

Alle køer går på græs 150 dage om året, og om vinteren er dyrene i stalde, hvor de er fritgående og har adgang til sengebåse. Landmændene tilfører desuden køerne en urteblanding bestående af syv urter med blandt andet bibernelle og vejbred.

Urteblandingen har samme positive virkning på køerne, som æteriske olier kan have på mennesker, og forskningsforsøg fra Aarhus Universitet bevidner, at urterne fungerer både som krydderurter og som lægeplanter. Desuden medfører urterne i græsmarken en større biodiversitet og øger antallet af bestøvere; bier.

Produkter fra Naturmælk forhandles i alle føtex og føtex food-butikker.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: