Regeringen svigter den grønne dagsorden

MENINGSMÅLING – Halvdelen af befolkningen mener, at regeringen har svigtet den grønne dagsorden, viser en meningsmåling Martin Lidegaard er mere glad for end ked af undersøgelses resultat

Hver anden mener, at regeringen har svigtiet den grønne dagsorden. /Illustration: Colourbox

Da den siddende regering tiltrådte i efteråret 2011, var det med en grøn dagsorden. Grøn skulle før sort, og målet om at omstille til et mere bæredygtigt samfund skulle være den røde tråd i den nye regerings politik.

Men spørger man den danske befolkning, er det ikke gået som lovet. Ifølge en undersøgelse foretaget af Epinion for DR og Information mener halvdelen af danskerne, at den nuværende regering ikke har gjort nok for at indfri deres miljø- og klimaløfter.

Kritikken er ikke helt berettiget
- Først og fremmest er jeg rigtig glad for, at der er så mange danskere, der ønsker, at vi gør mere. Særligt set i lyset af, at rigtig mange på det seneste har givet udtryk for, at vi er gået for langt med vores indsats, siger klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

- Men dernæst vil jeg sige, at jeg ikke synes, at kritikken er helt berettiget. Vi har stadig verdens mest ambitiøse målsætninger for klimaet, og vi har netop lavet en klimaplan, der skal reducere udslippet af CO2 med 34 procent, siger Martin Lidegaard til Information.

- Vi hæver andelen af vedvarende energi fra 40 til 70-80 procent på bare syv år. Det er altså et dramatisk turn around, siger Martin Lidegaard, der ‘er mere glad for end ked af’ undersøgelsens resultat.

- Det viser jo, at der er opbakning til den grønne linje, siger han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: