Ny folkeskov ved Randers indviet

Høgshøj Folkeskov ved Spentrup nord for Randers er en realitet. Flere kommuner får hjælp til at plante folkeskove. Foto: Randers Kommune

FOLKESKOV – Med 20.000 træer på 7,5 hektar nord for Randers skal Høgshøj Folkeskov være med til at beskytte drikkevandet og mindske udledningen af CO2. Det sker med hjælp fra Growing Trees Network.

Mere end 300 lokale spejdere og borgere i alle aldre fra Spentrup ved Randers kunne sidste søndag plante de første træer på et 7, 5 hektar stort areal, der bliver til Høgshøj Folkeskov,oplyser Randers Kommune.

Dermed er landets anden folkeskov en realitet. Randers Kommune har frit stillet arealet til rådighed.

Growing Trees Network

Growing Trees Network tilbyder via konceptet Folkeskoven.dk borgere at købe et træ for 19 kroner og på den måde være med til nedsætte luftens indhold af CO2 og samtidig sikre rent drikkevand. Træerne, der plantes på kommunal jord over grundvandsressourcer, kan optage og omsætte CO2.

- Vi er interesseret i at beskytte miljøet tæt ved vores boringer. Vores vand er tidligere blevet kåret som Østjyllands fineste drikkevand, og det skulle det gerne blive ved med at være, siger formanden for Spentrup Vandværk, Erik Backhausen til Randers Kommunes hjemmeside.

For hvert 1.000 træer blev symbolsk plantet et æbletræ. Ved indvielsen 10. november var der sponsorater på plads til 12.000 af de i alt 20.000 træer, som med tiden skal udgøre den nye folkeskov i Spentrup, oplyser kommunen.

Ved gravhøj fra bronzealderen

Growing Trees Network vil plante nye folkeskove for at sikre rent drikkevand og renere luft.

Høgshøj Folkeskov ligger mellem Birke Alle og Høgshøj gravhøj fra bronzealderen.

Ud mod gravhøjen skal der plantes en oldtidsskov med de træarter, der var dominerende op gennem forhistorisk tid.

Birkeskov, fyrreskov og hasselskov fra jægerstenalderen, herefter en tættere lindeskov i bondestenalderen, og siden går skoven over i elm, eg og til sidst bøg, som er den dominerende træart i dag.

Growing Trees Network planter også folkeskove i Aarhus, Odense og Høje Taastrup kommuner.  Kommunnerne har ansvaret for at anlægge skoven, men pengene kommer via Folkeskoven.dk

 

Læs mere på: Growing Trees Network

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: