Omstilling Nu undersøger fremtidens økonomi

OMSTILLING – Fremtidens globale og lokale økonomi skal diskuteres på konferencen Economy, People & Planet 2015 på Copenhagen Business School i denne weekend.

Økonomi handler ikke kun om penge, men om hele den måde, vi indretter vores liv og samfund på. Her et udsnit af deltagerne på konferencen i 2014.

For andet år i træk afholder den grønne netværksorganisation Omstilling Nu en international konference Economy, People & Planet – Exploring Actions of Transition. Konferencen foregår på Copenhagen Business School i denne weekend.

Omstilling NU vil fremme grøn omstilling og bæredygtig udvikling ved at tænke økonomi, vækst og ressourcer på en helt ny måde.

- Vi ønsker at signalere, at omstilling ikke blot er for en udvalgt skare, og at økonomi ikke kun handler om penge, men om hele den måde hvorpå vi indretter vores liv og samfund, siger Lisa Bay, der er frivillig i Omstilling Nu og tovholder på konferencen.

- Vi vil undersøge alternative måder at tænke og gøre økonomi på ved at kombinere det faglige og folkelige, inspirere til handling og vise at forandring er mulig, siger hun.

Lisa Bay lover, at deltagerne i løbet af konferencen vil opleve inspirerende talere, engagerende workshops og kreative deltager-orienterede inputs, som vil give en dybere forståelse for de mange måder, man kan gennemføre en bæredygtig økonomisk omstilling.

Omstillingsinitiativer
Konferencen præsenterer også nogle spændende omstillingsinitiativer, og man vil kunne møde Mejlgade Lab, Yduns Have, NOFO og Sager der Samler.

Arrangørerne håber at deltagerne kan hente inspiration, tilegner sig ny viden og samtidig få opbygget et stærkt netværk med kontakter for de videre samarbejde om omstilling til et bæredygtigt samfund.

For at markere tilknytningen til den bredere europæiske miljøbevægelse og det forestående COP21, sparkes konferencen i gang med et happening med cykelkaravanen Cooperide, inden de sætter ud på deres 1.400 km lange cykeltur til Paris.

Læs mere om Cooperide her: www.cooperide.org.

Fire temaer
Konferencen, som afholdes på engelsk, vil kredse om fire temaer, der hver dækkes af en international keynote speaker:

Exploring Complementary Currencies: Leander Bindewald, Institute of Leadership & Sustainbility, University of Cumbria, tidl. leder af EU projektet Community Currencies in Action for NEF.

Exploring Cooperatives: Siward Zomer, formand for ODE Decentraal og bestyrelsesmedlem for REScoop.eu, organisationen for europæiske energikooperativer.

Exploring Local Food Production: Dickson Despommier, professor emeritus på Columbia University og bl.a. forfatter til bogen ‘The Vertical Farm – Feeding the World in the 21st Century’.

Exploring Peer-2-Peer Dynamics: Stacco Troncoso, projektkoordinator hos P2P-foundation og medstifter af oversætterkollektivet Guerilla Translation.

Læs mere om konferencen Economy, People & Planet 2015

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: