Økologisk landbrugsskole i Norge truet af lukning

Sogn Jord- og Hagebruksskule er Norges eneste skole med helhedsorienteret undervisning i økologiske landbrugsmetoder. Foto: Sogn Jord- og Hagebruksskole

NORGE – De lokale myndigheder kan ikke finde  penge til investeringer i Sogn Jord- og hagebruksskole. Norges eneste økologiske landbrugsskole kan derfor blive tvunget til at lukke.

Norges eneste økologiske landbrugsskole risikerer at måtte lukke. Sogn Jord- og Hagebruksskule har brug for investeringer på 50 millioner kroner i nødvendige udvidelser og forbedringer, men de lokale myndigheder vil ikke punge ud.

Skolen er den eneste, der kan tilbyde en helhedsorienteret undervisning af kommende økologiske landmænd. Det norske storting har vedtaget et mål om, at 15 procent af fødevareproduktionen skal være økologisk inden 2020, alligevel er den lille landbrugskole i fare.

Tragisk hvis den må lukke
I et fælles brev til de lokale myndigheder appellerer den norske økologiske forening, Oikos – Økologisk Norge sammen med Småbrukarlaget, Bondelaget og Utviklingsfondet om at sikre, at skolen kan fortsætte.

- Det ville tragisk, hvis skolen blev nedlagt nu, hvor efterspørgslen efter økologiske varer for alvor er i fremgang, siger Regine Andersen, daglig leder i Oikos – Økologisk Norge til Aftenposten.

- Vores nye politiske ledelse ønsker, at forbrugerne får større valgmulighed i butikkerne. Derfor må den sørge for, at vi kan uddanne landmænd, som kan producere økologisk mad, siger hun til avisen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: