Økologisk havefestival i Ollerup

Praktisk Økologi vil skabe mere liv i haven og inviterer lørdag 31. oktober til stor havefestival i Ollerup på Fyn. Her kan du vælge mellem næsten 60 spændende værksteder om alt lige fra børnevenlige haver til tomatdyrkning for nybegyndere.

Festivalen foregår i år i Ollerup ved Svendborg. Billedet er taget i Økologiens Have i Odder, som er Nordens største økologiske besøgs- og demonstrationshave. Foto: Ulla Skovsbøl

Landsforeningen Praktisk Økologi afholder for tredje år i træk en stor og spændende økologisk havefestival, denne gang i Ollerup ved Svendborg.

Det er foreningens lokale havenetværk Mere Liv i Haven Sydfyn, som i år har fået festivalen til Fyn og som har lagt et stor stykke arbejde i at få alt det praktiske på plads.

- Vi vil gerne have gang i haveaktiviteterne på Sydfyn, så det var oplagt at få festivalen til Ollerup, så vi kan få endnu flere til at mødes om det økologiske haveliv, fortæller Sandra Villumsen, som er foreningens projektleder for de lokale havenetværk. Hendes opgave er at hjælpe netværkene i gang og at støtte dem ved aktiviteter, som Mere Liv i Haven-festivalen.

Praktisk Økologi venter et stort rykind af omkring 300 gæster fra hele landet. Festivalen er åben for både medlemmer og ikke-medlemmer.

Næste 60 værksteder
I løbet af dagen vil der være næsten 60 værksteder, der dækker en meget bred vifte af haveemner, som festivalgæsterne kan vælge imellem.

Sandra Villumsen lover, at det bliver en dag fyldt med inspiration, vidensdeling og mulighed for at møde andre, der brænder for økologi og biodiversitet.

- Alle er velkommen til at deltage i vores festival. Nogle af vores værksteder er for nybegyndere, andre for de erfarne, og vi har endda også værksteder til børnene, siger Sandra Villumsen.

Hun lover, det bliver en dag fyldt med inspiration, vidensdeling og ikke mindst mulighed for at møde ligesindede, der også brænder for biodiversitet og økologisk havedyrkning

Sandra håber også, at rigtig mange fra lokalområdet vil deltage.

- Det er en god lejlighed til at hilse på det lokale havenetværk og høre, hvad de laver. Havenetværket er gratis for alle at deltage i, og jo flere aktive, vi kan blive, jo bedre.

Et utal af spændende værksteder
Programmet er et overflødighedshorn af spændende værksteder om en lang række forskellige emner. Elsk dit affald, dyrk og sælg lyder et par af overskrifterne. Men der er mange flere, og det skulle være mærkeligt, om du ikke tænder på mindst fem-ti eller endnu flere.

Her er et tilfældigt udvalg: Fælleshaver, urtesnaps, humledyrkning, bier, høns for dummies, roser, planteforståelse, biodynamisk biavl, terapihaver, permakultur, planteformering, kompost og fermentering, CO2-binding i have og parker, det lille grisehold og den spiselige skovhave.

Tilmelding
Det koster 450 kroner at deltage i festivalen, der begynder klokken 10 og afholdes på Den Frie Lærerskole. Der er et begrænset deltagerantal, og billet skal købes i forvejen.

Foruden adgang til seks værksteder får du fire økologiske måltider lavet af råvarer fra lokalområdet.

Der vil desuden være boder, frøbyttebord og legeområde til børnene.

Tilmelding og mere information på www.oekologi.dk/festival/

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: