Festival skal skabe mere liv i haven

På festivalen kan man blive klogere på alt lige fra kompostering, skolehaver, biavl og bi-venlige haver, selvforsyning, syltning, skovhaver til bæredygtig husholdning. Foto: Praktisk Økologi

I HAVEN – Praktisk Økologi inviterer til festival med 40 værksteder om bæredygtighed og økologi 25. oktober i Fredericia.

For andet år i træk inviterer Landsforeningen Praktisk Økologi til festival. Det sker som led i et projekt, der går ud på at fremme grøn livsstil og samtidig skabe mere liv i haven.

Den landsdækkende festival besøger hvert år en ny by, og i år er festivalen nået til Fredericia. Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkommen til at deltage i de over 40 værksteder, som festivalen byder på.

Formålet er at sprede viden og inspiration om alt fra kompostering, skolehaver, biavl og bi-venlige haver, selvforsyning, syltning, skovhaver til bæredygtig husholdning, fortæller Trine Krebs, der står i spidsen for Praktisk Økologi.

- Vi vil sprede viden og inspiration til alle. Uanset om de er nybegyndere eller erfarne på området. Og så vil vi skabe netværk over hele landet, siger hun.

- Vi er mange, som drømmer om nye måder at anskue havedyrkning, ressourcer, mad, fællesskab og lokale løsninger til glæde for global velfærd og klimaoverskud. På festivalen er der mulighed for at møde ligesindede og få sat aktiviteter i gang. Der er også mulighed for bare at komme og suge viden til sig. Alle er velkomne, understreger Trine Krebs.

Værksteder skal skabe flere skolehaver i landet
Hver deltager kan nå at deltage i værksteder i løbet af dagen. I år har festivalen særligt fokus på skolehaver, som der dukker flere og flere op af rundt om i landet. Trine Krebs er begejstret for, at det har været muligt at få nogle af eksperterne på området til at komme og dele ud af deres erfaringer og give praktiske vejledninger.

- Der er stor interesse for skolehaver i disse år, og derfor har vi også flere værksteder, hvor interesserede kan komme og få praktisk vejledning og masser af inspiration, siger hun.

- Det er lige fra hvordan man kommer i gang, til hvordan den pædagogiske indsats og undervisningen skal gribes an. Der er værksteder til dem, der vil skabe naturoplevelser til de helt små, og for dem, der arbejder med skolebørn. De værksteder kan man let kombinere med de øvrige værksteder om bier, frøsamling osv. så man virkelig er rustet til arbejdet. Vi håber derfor, at festivalen vil bidrage til endnu flere skolehaver rundt om i landet.

Festivalen er åben for alle. Der er dog begrænset deltagerantal, og man skal købe billet i forvejen.

Praktisk info om festivalen

  • Festivalen afholdes den 25. oktober i De Orange Haller, kl. 10.00-20.00, Sønder Voldgade 7-11, Fredericia.
  • Tilmelding foregår på foreningens hjemmeside.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: