Økologisk gods får besøg af Prins Charles

ØKOLOGI – Den britiske tronfølger prins Charles besøger det økologske gods, Barritskov ved Vejle Fjord i slutningen af sit fire dage lange besøg i Danmark, som indledes på lørdag.

Prins Charles sammen med den norske statsminister Jens Stoltenberg.

Barritskov ejes af Thomas Harttung og huser Aarstidernes pakkeri. Aarstiderne blev stiftet i 1999 og leverer kasser med økologiske grønsager til mere end 40.000 kunder i Danmark og Sverige.

Prins Charles er selv en varm fortaler for økologisk landbrug og er kendt for sit glødende engagement og stærke meninger om økologi, klimaforandringer og bæredygtig udvikling. Meninger, der mere en én gang har bragt ham på kollisionskurs med den mere konventionsbundne del af det britiske samfund.

Omlagde sit eget gods i 1986
Prinsen omlagde allerede i 1986 familiens 429 hektar store gods, Higgrove Farm til økologisk drift og har alene eller i samarbejde med andre etableret adskillige økologiske virksomheder, blandt andet Dutchy Originals, som fremstiller økologiske småkager, der også sælges i Danmark.

Prins Charles er heller ikke bleg for at tale Monsanto og resten af agro-industrien midt imod, og for nogle år siden kædede han de mange tragiske selvmord blandt indiske småbønder sammen med den økonomiske afhængighed, som overgangen til dyrkning af  gensplejset bt-bomuld påfører dem.

Gigantisk eksperiment med naturen
I 2008 betegnede han GMO-teknologien for et ‘gigantisk eksperiment med naturen og hele menneskeheden, der er gået helt galt’.

De britiske økologer har haft stor fornøjelse af Prins Charles, og han er personlig ven med Patrick Holden, den mangeårige nu tidligere direktør for den britiske økologiske organisation, Soil Association.

Da den britiske tronfølger afviser det som rent ‘nonsens’, når tilhængerne af kemi-landbruget igen og igen påstår, at økologisk landbrug ikke vil være i stand til at brødføde verden.

- Økologi er den eneste virkelig bæredygtige form for landbrug og en produktionsform, der har en reel mulighed for at afbøde de værste virkninger af de globale klimaændringer, sagde Prins Charles for et par år siden.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: