Økologerne henter ny topchef hos Lego

ØKOLOGI – Helle Borup Friberg har været med til at gøre de populære klodser grønnere hos legetøjs-koncernen Lego. Nu bliver hun ny administrerende direktør hos Økologisk Landsforening.

Økologi er en hjertesag for Helle Borup Friberg, som bliver ny topchef hos Økologisk Landsforening. Hun er tidligere direktør hos legetøjsgiganten Lego.

Økologi er en hjertesag for Helle Borup Friberg, som bliver ny topchef hos Økologisk Landsforening. Hun er 46 år, tidligere direktør hos legetøjsgiganten Lego og tiltræder stillingen hos økologerne på Silkeborgvej i Aarhus 1. september.

Foreningen opruster for at fortsætte økologiens fremmarch i markedet, styrke innovation og støtte sine medlemmer i udvikling af nye løsninger for klima, natur, miljø og dyrevelfærd, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Økologi er en hjertesag
Den nye direktør glæder sig naturligvis meget til at komme i gang med opgaven.

- Økologisk Landsforenings vision om en verden, der tænker og handler økologisk, ligger mit hjerte meget nært, siger Helle Borup Friberg, som tiltræder stillingen 1. september.

Hun ser frem til at »understøtte foreningen i at realisere økologiens fulde potentiale samt styrke den positive påvirkning, som organisationen og de enkelte medlemmer har udøvet igennem det flotte arbejde hidtil«.

- Fagligt brænder jeg for god ledelse, forretningsudvikling og innovation, og med min nye rolle får jeg mulighed for at kombinere en spændende ledelsesmæssig opgave med muligheden for at gøre en forskel for vores fælles fremtid i tæt samarbejde med et netværk af passionerede medlemmer, siger Helle Borup Friberg.

Kan geare organisationen
Per Kølster, der er formand for Økologisk Landsforening, er overbevist om, at foreningen nu har fundet en ny chef, der kan være med til at geare den økologiske fødevareorganisation til et nyt niveau.

-Både økologi og Økologisk Landsforening er i en rivende udvikling. Vi har fundet en ny leder, der sammen med et stærkt lederhold kan geare organisationen til at tage økologi til et nyt niveau – både i samfundet, i markedet og som medlemsorganisation. Vores medlemmer driver økologi frem, og vi vil støtte dem i deres arbejde med at skabe mere og bedre økologi, siger Per Kølster.

- Helle er en erfaren og motiverende leder, der kommer fra en virksomhedskultur, som skaber innovation, både internt og i partnerskaber. Helle kan videreudvikle vores forening og det samspil med medlemmer og samfundet, der skal løfte økologi i Danmark og udbygge positionen som verdens førende økologi-nation, mener Per Kølster.

Bred erfaring
Helle Borup Friberg er tidligere leder i Legos New Business Group samt Head of Operations and Digital Platform hos Lego Education, som udvikler fysiske og digitale læringsløsninger til børn og indgår i partnerskaber med uddannelsesinstitutioner og undervisningsministerier i hele verden.

Desuden bringer den nye topchef tolv års erfaring med ledelse, produktudvikling og salg i Norden, USA, Tyskland, England og Asien med sig, når hun om godt to måneder sætter sig i direktørstolen hos Økologisk Landsforening.

- Helle har erfaring med forretningsudvikling og stærkt innovationssamarbejde både med samfundet, brugerne og i hele produktionskæden, noget som vores forening har unikke muligheder for at udnytte, fordi vores medlemsgrupper og kompetencer dækker fra jord til bord. Mange løsninger for økologi og bæredygtighed – såvel miljømæssigt som økonomisk – findes netop i dette samspil, siger Per Kølster.

-Helle har også det stærke personlige engagement og den åbenhed og samarbejdslyst, der har kendetegnet økologer og foreningens tilgang til udvikling af økologi. Hun er et fantastisk match for os.

Foreningens direktion omfatter udover Helle Borup Friberg den nuværende direktør Paul Holmbeck og sekretariatschef Torben Lauridsen. Begge har haft deres poster i mange år.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: