Øko-råd: Sænk energiforbruget i bygninger

ENERGI – Det Økologiske Råd vil skære toppen af det høje energiforbrug i bygninger og efterlyser mere handling hos regeringen og de øvrige partier bag energiforliget.

Det Økologiske Råd efterlyser blandt andet en forenkling af reglerne for energikrav i Bygningsreglementet. Grafik: Statens Byggeforskningsinstitut

Energiforliget forpligter politikerne til at udarbejde en samlet strategi, der skal føre til en gennemgribende energirenovering af hele boligmassen. Det Økologiske Råd opfordrer nu politikerne til at komme i gang med at følge op på aftalen.

- Hvis vi vil sikre en sammenhængende indsats for energirenovering af den danske bygningsmasse, så må en række delelementer udføres allerede i 2012. Ellers taber vi muligheden for en optimal strategi på lang sigt og økonomisk optimale energisparemuligheder forspildes, siger klima- og energiekspert Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd.

Mere enkle og ambitiøse regler
Han efterlyser blandt andet en forenkling af reglerne for energikrav i Bygningsreglementet.

- Det er fint, at der i energiforliget er fokus på at stramme energikravene til komponenter i Bygningsreglementet, men vi har også brug for mere enkle og ambitiøse regler, som gør det nemt at afgøre, hvornår en energirenovering skal finde sted, siger Søren Dyck-Madsen.

Også brancheorganisationen Dansk Byggeri peger på, at energirenoveringspuljen skal gøres mere smidig.

- Vi har et Bygningsreglement, som stiller ambitiøse energikrav, og vi har løsningerne til at gøre det, men boligejerne skal tilskyndes til at komme i gang. Derfor skal energirenoveringspuljen indeholde tilstrækkelige midler til at have en reel effekt, samtidig med at den gøres mere langsigtet og let at administrere, lyder det fra chefkonsulent Camilla Damsø, Dansk Byggeri.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: