Nye vindmøller skal erstatte svineslagteri

LANDBRUG – 500 fyrede slagteriarbejdere i Esbjerg skal omskoles og i stedet bygge nye vindmøller, forslår byens borgmester. En ny vindmøllepark på Horns Rev giver beskæftigelse til mere end 7.000 – dog først om tre-fire år.

Danmark producerer årligt næsten 30 millioner svin.

500 slagteriarbejdere, som forleden fik en fyreseddel fra ledelsen på slagteriet Danish Crown i Esbjerg, har håb om at få nyt arbejde i vindmølleindustrien.

- Det er sådan, at regeringen har indgået et forlig om en ny vindmøllepark på Horns Rev, og der forventer man, at der skal bruges en 7-8.000 mennesker, siger borgmester Johnny Søtrup til Newspaq.

Opbygningen af parken er dog tre til fire år ud i fremtiden, men den tid kan bruges på at omskole slagteriarbejderne.

Problemer her-og-nu
- Jeg har aftalt med Danish Crown, at vi indgår i et tæt samarbejde med vores jobcenter om at få lavet et program for omskoling, opkvalificering og videreuddannelse, lyder det fra Johnny Søtrup.

Udover vindmøllerne skal der også bygges et slagteri 30 kilometer uden for Esbjerg, som vil stå klar om halvandet år. Indtil da erkender borgmesteren dog, at der kan opstå her-og-nu-problemer med at få alle i beskæftigelse, skriver avisen.dk

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: