Ny uafhængig elprisguide til forbrugerne

ENERGI – Energitilsynet åbnede i går www.elpris.dk, der giver forbrugerne et samlet overblik over elprodukter og elpriser på det danske elmarked. Samtidig er reglerne for elregningen ændret, og elleverandørne kan nu skrive regninger, der er lettere at forstå.

Få overblik over det danske marked for elprodukter. Foto: Colourbox

Energitilsynet åbnede 1. april 2016 en ny hjemmeside, www.elpris.dk, hvor forbrugerne kan finde frem til samtlige elleverandører, elprodukter og elpriser i Danmark. Alle elleverandører har pligt til at offentliggøre deres produkter og priser på elpris.dk.

Der er i størrelsesordenen 50 el-leverandører i Danmark, og mange leverandører har flere el-produkter til forskellige priser på hylderne. Med den nye guide, elpris.dk, får forbrugerne et overblik over udbuddet, men også en mulighed for at sammenligne produkter og priser, så forbrugeren kan vælge det produkt, der passer bedst til behovet. Hjemmesiden indeholder også priser på produkter, som er gunstige for klimaet.

Skal skabe overblik
- Sigtet er at give forbrugerne bedre muligheder på el-markedet. Vi råder forbrugerne til at se sig for på el-markedet og bruge elpris.dk til at få overblik, sammenligne og finde frem til det tilbud, der passer bedst til behovet. Det gælder både pris og leveringsperiode, men også om den el, man som forbruger køber, skal være et særligt klimaprodukt, siger Pia Rønager, kontorchef i Energitilsynet.

Hjemmesiden er bygget, så forbrugerne kan starte med at taste sit postnummer og sin adresse og med et klik på søgefunktionen få et overblik over leverandørernes produkter og priser lige netop på forbrugerens egen adresse. Derfra er det enkelt at gå videre og bestille et tilbud på en aftale fra den eller de leverandører, som er interessante.

Fakta

  • Elpris.dk åbner som led i en større ændring af lovgivningen for elmarkedet. Ændringen træder i kraft 1. april og betyder blandt andet:
  • Én elregning: Mange forbrugere har hidtil modtaget to elregninger. Én fra elleverandøren og én fra det netselskab, som transporterer strømmen frem til elmåleren i husstanden. Fra 1. april er alt samlet på én elregning.
  • En enklere elregning: Elregningen har hidtil været svær at forstå for mange forbrugere. Men fra 1. april er reglerne ændret, så elleverandørerne næsten kan halvere antallet af specifikationer på regningen og fjerne svært tilgængelige ord og begreber. Reglerne er udformet, så det også bliver enklere for forbrugeren at regne sig frem til forbrugerprisen pr. kWh. Men den ”i hånden” kan forbrugeren undersøge udbud og priser på elpris.dk.

Læs mere på Elpris.dk.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: