Ny rekord for økologisk mælkeproduktion

ØKOLOGI – De økologiske malkekøer producerer mælk i stride strømme og satte i første kvartal ny rekord, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I årets første tre måneder producerede danske malkekøer 163,7 millioner kilo økologisk mælk, og det er ny rekord, oplyser Danmarks Statistik.

Også den økologiske andel af den samlede mælkemængde nåede nye højder i første kvartal af 2018.

Den økologiske mælk udgjorde 12,0 procent af den indvejede mælk på mejerierne, viser tallene. I første kvartal 2017 var den økologiske andel til sammenligning 9,9 procent.

Mange mælkebønder har omlagt deres landbrug til økologisk produktion, og det har fået mængden af økologisk mælk til at stige kraftigt.

Hver tredje liter mælk er økologisk
Den samlede danske mælkeproduktion i første kvartal 2018 nåede op på 1.379 millioner kilo mælk, og det er en stigning på 21 millioner kilo mælk i forhold til samme periode i 2017.

I modsætning til almindelige malkekøer, skal de økologiske køer på græs i hele sommerhalvåret, ligesom foderet skal være produceret på marker, hvor der ikke anvendes kemiske sprøjtegifte og kunstgødning.

Hver tredje liter drikkemælk, der sælges i butikkerne, er økologisk, mens den økologiske markedsandel for smør og ost er langt mindre.

Produktionen af økologisk mælk har aldrig været højere end i årets første tre måneder. Foto: Gustav Bech

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: