Ny lille giraf kom til verden i Zoo

Lørdag klokken 15.36 dumpede et lille, fint girafføl ned på halmen i Girafhuset i Zoo. Umiddelbart efter fødslen kunne dyrlæge Annette Agerholm konstatere, at den lille girafhun trak vejret, som den skal.

Der var stor glæde i Zoo på Frederiksberg, da en lille ny giraf kom til verden.

- Fødslen er gået utrolig flot. Den tog ca. fire timer, hvilket er helt efter bogen. Denne girafhun har født tre gange før og klarede også denne fødsel utrolig godt, fortæller hun.

- Ungen har det rigtig godt. Hun har været oppe at gå i nogle timer og har allerede diet hos sin mor, så alt er, som det skal være, siger dyrlægen i Københavns zoologiske have på Frederiksberg.

Hunner er mere eftertragtede
Glæden var stor, da det blev konstateret, at den nye giraf-unge er en hun. I løbet af de sidste 11 år har Zoos giraffer født otte unger, hvoraf kun to – inklusive den nye unge – er hunner.

Hunner er meget eftertragtede i de zoologiske haver på grund af avlsarbejdet, hvor man har langt større brug for hunner end hanner. Så når ungen er klar til at forlade giraf-flokken i Zoo om cirka 16 måneder, vil andre zoologiske haver formentlig stå i kø for at modtage hende.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: