Ny bog om at lave frøbomber

NATUR – Frøbomber er et nyt og kærligt våben, der indgår som en naturlig del af udrustningen for grønne aktivister i alverdens storbyer. Ny bog beskriver fænomenet og giver praktiske anvisninger.

I bogen får du en anvisning på, hvordan du kan lave dine egne frøbomber.

Er du træt af asfalt og gold beton, så har du måske lyst til at lave dine egne frøbomber for at få blomsterne til at spire? En ny bog om frøbomber giver praktiske anvisninger på, hvordan du kan komme i gang med at lave dine egne kærlige kasteskyts.

Bogen om frøbomber af Josie Jeffery er oversat til dansk af Anne Kamp Moth-Poulsen.

Det er såre simpelt: Man triller små kugler af muld, ler og frø, som man kan opbevare i lommen, indtil man får øje på et trist sted, som trænger til forskønnelse. Og så kaster man bomben.

Let at lære
I Danmark arrangeres der flere og flere steder kurser og workshops, både for børn og voksne, hvor man kan lære at lave frøbomber, men metoderne og teknikkerne er enkle og kræver ikke meget arbejde.

Frøbomberne egner sig både til urbane områder, rabatter langs de større byers indfaldsveje, grøftekanter og brakområder. Med ganske få huskeregler – som selvfølgelig ridses op i bogen – kan man hjælpe naturen på vej, hvor den er blevet fortrængt af menneskets indgriben.

I bogen Frøbomber præsenteres fænomenets historiske baggrund og udvikling, og den danske udgave giver den fornødne viden, så man selv kan komme i gang med at lave sine egne kasteskyts.

Fakta om ny bog

  • Frøbomber af Josie Jeffery. På dansk ved Anne Kamp Moth-Poulsen. Forlag: Turbine.  128 sider. ISBN: 978-87-406-0566-2.  Vejledende pris: 229,95 kr.
  • Bogen udkom 15. april 2016.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: