Netto lancerer økologiske kyllinger

ØKOLOGI – Økologi og dyrevelfærd er i høj kurs hos danske forbrugere. Derfor lancerer lavpriskæden Netto nu en ny økologisk kylling, der er opdrættet efter anbefalinger om dyrevelfærd fra Dyrenes Beskyttelse.

Nettos nye økologiske Limfjordskyllinger er økologiske og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Den økologiske kylling kan også købes i hele kyllinger

Supermarkedskæden Netto udvider nu det økologiske sortiment og får også økologiske kyllinger i køledisken.

De nye Limfjordskyllinger i Netto er en regulær økologisk velfærdskylling, oplyser Brian Seemann, der er landedirektør i Netto.

Kyllingerne lever frit og er samtidig opdrættet efter dyrevelfærdsanbefalinger fra Dyrenes Beskyttelse. Dermed får alle danskere, som går op i dyrevelfærd og økologi, nu får et markant alternativ, siger han.

– Hos Netto har vi en klar vision om et mere økologisk Danmark, og at alle skal ha’ råd til økologi. Vores nye Limfjordskyllinger er både danske, økologiske og ikke mindst anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Økologiske varer er produceret med respekt for naturen og for dyrene. Vi vil gerne bevise, at man kan få økologi til en god pris, hvor både producenter og forbrugere føler, at de har gjort en god handel, siger Brian Seemann.

Netto sælger mest økologi
Ifølge direktøren er Netto den kæde, der sælger absolut flest, og samtidig de billigste, økologiske varer til danske forbrugere. Kæden har netop introduceret mere end 150 økologiske varer i den nye ØGO-serie, som er Nettos eget økologiske mærke.

Den nye økologiske velfærdskylling, Limfjordskylling, følger dermed i rækken af nye varer.

– Vi ved, at kunderne ønsker økologi og fødevarer, der har dyrevelfærd for øje. Eksempelvis har vores mest solgte kylling længe været Løgismoses velfærdskylling, der vokser naturligt og langsomt udenfor med ubegrænset plads i skovene ved foden af Pyrenæerne. Derfor tror vi, at den nye Limfjordskylling bliver et hit, fordi den favner mange af de facetter, forbrugerne prioriterer, når de handler, uddyber Brian Seemann.

Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse
De nye Limfjordskyllinger er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, og hele produktionen i Nordjylland er kendetegnet ved høj dyrevelfærd.

Således skal de økologiske kyllinger allerhøjst transporteres 25 minutter for at nå et helt nyopført slagteri, hvilket minimerer stresspåvirkningen af kyllingerne. Og selve bedøvelsen af kyllingerne sker på den mest humane måde, som hidtil er set herhjemme.

– Vi er meget stolte af vores nye kylling, som vokser op under de allerbedste betingelser, siger Anders Laursen, administrerende direktør hos leverandøren, Limfjordskylling.

Han er overbevist om, at danske forbrugere gerne vil spendere lidt ekstra på at sikre ordentlig dyrevelfærd, når de vælger mad til middagsbordet.

- Derfor giver vi nu forbrugerne endnu flere valgmuligheder med Limfjordskyllingen, som ikke kun er af højeste kvalitet, men også opdrættet med dyrevelfærd for øje helt fra begyndelsen, siger han.

Stor glæde over dyrevelfærds fokus
Siden Dyrenes Beskyttelse lancerede sit kyllingemanifest i efteråret 2015 har foreningen arbejdet målrettet på, at udbuddet af velfærdskyllinger øges i butikkernes kølediske.

Hos Dyrenes Beskyttelse glæder man sig over, at stadig flere forbrugere køber fødevarer med god dyrevelfærd. Dette baner nemlig vejen for, at flere og flere fødevarer produceret med høj dyrevelfærd lander i Nettos butikker.

– Forbrugernes fokus på dyrevelfærd er hastigt stigende, og vi er rigtig glade for, at en landsdækkende kæde som Netto er med helt i front af denne udvikling, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: