Netto får ekstra friske økologiske æg fra slotshøns

ØKOLOGI – Når Netto-kunder over hele landet fra i dag kan købe ekstra friske, økologiske æg fra Vallø Slot, sker det som et resultat af Nettos mangeårige satsning på økologi.

Netto kan tilbyde ekstra friske økologiske æg, som ofte vil være at finde på hylderne dagen efter, de er lagt.

Netto havde længe ønsket at få flere økologiske æg på hylderne og underskrev for flere år tilbage en langsigtet, eksklusiv samarbejdsaftale med Vallø Slotsæg. Aftalen har blandt andet betydet, at Vallø Slotsæg har omlagt til økologi og udvidet sin produktion, så de nu kan levere de ekstra friske, økologiske æg til alle Netto-butikker i Danmark.

Hønen har knap nok lagt ægget, før det er at finde i Nettos køledisk. Sådan er det for de økologiske æg fra Vallø Slot, der som de eneste æg i Danmark kan kalde sig ekstra friske. Hidtil har de ekstra friske øko-æg kun været solgt i Nettos butikker på Sjælland, men fra torsdag den 3. september vil æggene være at finde i Netto-butikker landet over.

Nylagte æg fra morgenstunden
For at de økologiske æg kan bryste sig af at være ekstra friske, må de maksimalt være ni dage gamle, når de sælges fra butikken – i modsætning til almindelige æg, som kan være op til 28 dage gamle. Ifølge Lars Johannesen, som er produktchef for æg i Dansk Supermarked, betyder det, at æg fra slotshønerne ofte vil være at finde i butikkerne dagen efter, de er lagt.

- Det er en ekstra kvalitet for vores kunder, at de altid er garanteret friske æg, og at vi som de eneste kan tilbyde dem den service. Vallø Slot leverer til vores lagre allerede morgenen efter, at æggene er lagt, og på den måde kan vi hurtigt sikre, at æggene også er ude i vores butikker, siger han.

Hvornår er ægget lagt?
For de ekstra friske æg gælder det, at både bakke og æg skal være forsynet med læggedato. Det betyder, at forbrugerne ved præcist, hvornår æggene er lagt til forskel fra de almindelige æg, som blot er mærket med pakkedato.

- Æg har generelt lang holdbarhed, men jeg forstår godt, hvis kunderne kan blive forvirret over datomærkningen, da man reelt ikke ved, om de almindelige æg er pakket på dag ét eller dag syv. Med de ekstra friske æg er der til gengæld ingen tvivl, siger Lars Johannesen.

Æg fra økologiske slotshøner
De økologiske æg fra Vallø er produceret af slotshøns, der hele livet lever i hønsestalde med adgang til store udendørsarealer med bærbuske og frugttræer. Både den megen plads og det specialblandede, økologiske grovfoder, som hønsene fodres med flere gange om dagen, giver æg med ekstra gul blomme, god smag og høj kvalitet.

Fakta om Vallø Slot

  • Vallø Slot hører under Vallø Stift, som er en erhvervsdrivende fond, der blev oprettet i 1737 af Chr. VI’s gemalinde, Dronning Sophie Magdalene.
  • Stiftet er med et jordtilliggende på ca. 4.200 hektar et af landets største godser. Det ligger lidt syd for Køge og strækker sig fra Køge Bugt og ca. 10 kilometer ind i landet. Her drives udover økologisk ægproduktion også skov- og landbrug.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: