Netmedie: Lunde lyver om rekord-stort naturløft

NATUR – Miljø- og Fødevareministeriet kan tilsyneladende ikke fremskaffe en samlet oversigt, som dokumenterer Esben Lunde Larsens påstand om, at naturen med en samlet bevilling på 650 millioner kroner har fået et rekord-løft i 2015 .

Lyver Esben Lunde Larsen om naturløft?. Foto: Kim Vadskær

Danmark har i 2015 fået ny og bedre natur på et areal, der svarer til hele Grib Skov. Samlet set har naturen for et rekord-løft til en samlet pris på 650 millioner kroner i 2015. Sådan skrev miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) forleden i en officiel pressemeddelelse på ministeriets brevpapir, som blandt andet blev citeret her på OrganicToday.dk.

Men tallet eksisterer tilsyneladende kun i Esben Lunde Larsens fantasi og holder ikke i virkeligheden.

- Lunde Larsen fupper med fiktive milliontilskud til naturprojekter, skriver miljøjournalist Kjeld Hansen på gylle.dk, hvor han direkte beskylder miljø- og fødevareministeren for at lyve.

- Der er fiflet voldsomt med tallene for at få rekorden i hus, og en betydelig del af pengene stammer slet ikke fra den danske finanslov, men fra EU, skriver gylle.dk, som forgæves har henvendt sig til Miljø- og Fødevareministeriet for at få udleveret en liste, som kan dokumentere ministerens påstande.

Men ifølge gylle.dk måtte ministerens pressesekretær til sidst kaste håndklædet i ringen.

- Jeg tror ikke, der findes sådan en liste, måtte han indrømme.

Jamen, hvordan har I så kunnet lægge tallene sammen og få de 1387 projekter og de 650 millioner kroner?, spurgte gylle.dk.

- Det kan jeg desværre ikke svare på, tilstod pressesekretæren.

Link til artiklen

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: