Nepalesiske skolehaver på Food Festival i Aarhus

På årets Food Festival i Aarhus den 4.-6. september kan man møde foreningen Skoleliv i Nepal – et dansk-nepalesisk samarbejde, som arbejder på at bekæmpe fattigdom og sult med skolehaver og skolemad.

Food Festival får besøg af en skolehave fra Nepal.

På årets Food Festival i Tangkrogen i Aarhus, kan man både se, mærke og smage nepalesisk skolemad og gå på skattejagt i en dansk-nepalesisk skolehave under overskriften Skattejagt i skolehaven: Mad- og haveglæde i Norden og Nepal.

Det er foreningen Skoleliv i Nepal, som står bag arrangementet. Forening arbejder med skolehaver og skolemad i det sydvestlige Nepal med det formål at styrke fattige elevers skolegang.

I forbindelse med skolemadsordningen dyrker elevernes mødre økologiske grøntsager i skolernes egne skolehaver.

Mødrene laver også mad til eleverne, men i fremtiden er det planen, at eleverne selv skal være med både i haverne og ved madlavning for at styrke deres læring og lyst til at spise sundt.

Afprøv skoleliv i Nepal
Foreningens stand på festivalen kan findes i børneafdelingen. I forbindelse med standen kan børn ikke alene komme på skattejagt, men også afprøve en nepalesisk skoleuniform, lære at skrive med det nepalesiske alfabet, smage på nepalesisk skolefrokost og få andre anderledes sanseoplevelser blandt andet i de særligt opstillede skolehaver.

- Det er vores ambition, at børn og forældre på festivalen skal bliver klogere på skoleliv, kost og ernæring i Nepal og sætte det i forhold til deres egen hverdag, siger projektleder og bestyrelsesmedlem i Skoleliv i Nepal, Sara Kruse Cox.

- Vi har alle sammen prøvet at være rigtig sultne lige før frokost eller at have glemt madpakken. Derfor er behovet for sund skolemad er noget, man let kan sætte sig ind i. Samtidig er behovet for skolehaver og for et øget fokus på kost og ernæring også emner som diskuteres i Danmark lige nu, siger Sara Kruse Cox.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: