Nedtur for britiske abonnements-ordninger

Britiske forbrugere sparer den ugentlige kasse med økologiske grønsager.

Den internationale økonomiske krise spidser til og rammer nu også forbruget af økologiske fødevarer i Storbritannien.

Den økonomiske nedtur går i første omgang ud over salget af økologiske abonnementsordninger, hvor forbrugerne hver uge får leveret en kasse med frugt, grøntsager og andre økologiske varer.

Tusinder af familier har opsagt deres abonnement, fordi det er for dyrt, og er igen begyndt at købe ind i det lokale supermarked, skriver den britiske avis, The Daily Telegraph.

Forbrugernes spareiver rammer især de mindre kasseordninger, som i forvejen kæmper med rekordhøje brændstofpriser og det britiske pund, der trofast følger den amerikanske dollar ned i forhold til euroen.

Farvel til ti procent af kunderne

Et af de ældste firmaer på markedet måtte i den forløbne uge kaste håndklædet i ringen, og Farmaround, der hører til blandt de allerstørste af Storbritanniens mange økologiske abonnementsordninger, skønner, at firmaet siden begyndelsen af året har mistet ca. 10 procent af kunderne og kalkulerer med et fald på 20 procent, inden sommeren er forbi.

- Vi spørger altid, hvorfor folk melder fra, og næsten alle angiver økonomiske årsager, siger Farmarounds grundlægger, Isobel Davies, til avisen. Folk er bekymret over økonomien, og ved at skære 120-150 kr. om ugen, føler de, at de kan spare nogle lette penge.

De økologiske abonnementsordninger har vundet stadig større udbredelse de sidste ti år, og man skønner, at mere 150.000 britiske familier hver uge får en kasse med frugt og grønt leveret lige til døren.

En undersøgelse, offentliggjort tidligere på måneden, viser ellers, at briterne ikke agter at skære ned på forbruget af økologiske fødevarer, selv om krisen kradser og der bliver færre penge at gøre godt med.

Også den store supermarkedskæde Sainsbury’s melder om fortsat godt salg, ligesom den økologiske organisation Soil Association forventer en salgsstigning på ca. 10 pct. indeværende år.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: