Naturpark Amager bliver en af verdens største storby-parker

NATURPARK AMAGER – Naturområderne på Amager, der omfatter 3.000 hektar, bliver forenet som Naturpark Amager. Det skal skabe nye muligheder for friluftliv.

Amager Strandpark bliver en del af den nye store Naturpark Amager. /Foto: Colourbox

Miljøministeriet indgår nu en aftale om udvikle Naturpark Amager, der samler naturen på Amager til en af verdens største storby-parker.

Det sker i et samarbejde mellem Miljøministeriet, By & Havn samt København, Tårnby og Dragør kommuner. Partnerne vil ansøge om at få Naturpark Amager godkendt under Friluftsrådet.

- De færreste tænker over, hvor meget enestående og forskellig natur vi har på Amager. Det vil blive tydeligere for både borgere, turister og udenlandske investorer, når vi nu samler områderne i Naturpark Amager. Borgerne får flere oplevelser i området, og København kan blive kendt over hele verden en grøn metropol, siger miljøminister Ida Auken.

Næsten ti gange større end Central Park
Naturpark Amager skal omfatte Kalvebod og Amager Fælled, Kongelunden og kysten fra Kongelunden til Dragør. I alt bliver parken på 3.000 hektar. Til sammenligning er Dyrehaven godt 1.000 hektar og New Yorks berømte Central Park 350 hektar.

Fremadrettet vil alle arealerne blive udviklet i fællesskab for at sikre naturens udvikling og skabe nye rum for friluftsliv. Indtil videre har partnerne tilsluttet sig en fælles udviklingsstrategi for Naturparken.

Som noget af det første vil partnerne koordinere de trafikale forhold, så turister og borgere får lettere vej igennem parken. F.eks. bliver der etableret en cykelsupersti i den nordlige del af naturparken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: