Natugler og tårnfalke skal fange rotter på rastepladser

NATUR – Med assistance fra DOF Østjylland sætter Vejdirektoratet redekasser op til natugler og tårnfalke. Formålet er at bruge fuglekløer i stedet for gift i kampen mod rotter og mus på rastepladser langs motorvejen mellem Aarhus og Odense.

Natugler og tårnfalke skal sættes ind i kampen mod rotterne på rastepladser mellem Odense og Aarhus. Foto: CC BY flickr

På ti jyske og fynske rastepladser langs motorvejen mellem Aarhus og Odense har Vejdirektoratet med fuglefaglig assistance fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) sat 30 redekasser op, der skal friste natugler og tårnfalke til at stifte familie.

Fuglene får fri bolig med udsigt. Til gengæld forventes falkene og uglerne at jage uønskede mus og rotter omkring bilisternes oaser på ruten, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Tårnfalkene tager dagvagten
Natuglerne skal tage sig af opgaverne i de mørke timer, mens tårnfalkene er tiltænkt dagvagterne.

- Vi er stoppet med at lægge gift ud i bokse ved rastepladserne for at forebygge problemer med rotter og mus. Nu håber vi, at redekasserne vil blive beboet af ugler og falke, som kan hjælpe os af med skadedyrene, siger Niels Krogh Kristensen, der er biolog i Vejdirektoratet til Dansk Ornitologisk Forening.

De senere år har der i perioder været problemer med rotter omkring motorvejens rastepladser Ejer Bavnehøj, Skærup og Kildebjerg.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: