Monsanto: Percy Schmeiser er ikke en helt

Percy Schmeiser versus Monsanto – i Monsantos version.

Percy sammen med hustruen Louise Schmeiser, da parret i 2009 besøgte Danmark.

- Fra begyndelsen, da vi forsøgte at indgå et forlig uden for retssalene, hævede Schmeiser, at biotekplanterne var havnet på hans marker ved et tilfælde, og at han ikke selv havde dyrket dem. Denne forklaring holder han sig fortsat til, skriver Monsanto på sin danske hjemmeside.

- I visse miljøer er han endda blevet ophøjet til lidt af en helt for sin kamp mod Monsanto. Han citeres ofte i pressen og er en hyppig oplægsholder ved arrangementer i hele verden, hvor opposition til grøn bioteknologi er på dagsordenen.

- Sandheden er, at Percy Schmeiser ikke er en helt. Han er en mand, der har krænket et patent, og som er god til at fortælle sin historie, mener Monsanto.

- I modsætning til sine naboer og det store flertal af landmænd, der har plantet patenterede frø, gemte Schmeiser frø med Monsantos patenterede teknologi uden at have licens. Som anført af retten i Canada var frøene hverken blæst ind på Schmeisers mark, båret af fugle eller pludseligt dukket op, skriver koncernen.

- Schmeiser plantede bevidst frøene uden licens og gjorde dermed brug af Monsantos patenterede teknologi uden tilladelse. Denne konklusion nåede retssystemet til i tre uafhængige afgørelser.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: