Mød urban farmers og fiksere i Kulturnatten

KULTURNAT – Mød bybønder, fiksere og grønne ildsjæle i Miljøministeriet til Kulturnatten

Få fikset de revnede bukser hos Repair Café, bliv inspireret af bæredygtigt modetøj og få jord under neglene i Miljøministeriets jord-workshop. Eller kør en tur på vores pop-up mountainbike-bane.

Det er nogle af de mange tilbud, Naturstyrelsen og Miljøministeriet byder på i morgen, når der er Kulturnat.

Naturstyrelsen stiller deres store kåte-telte op, tænder bål, kører deres store træplantemaskine i stilling og går i gang med at parteret hjorte, som kommer på grillen.

Man kan også skære sin egen lysestage i birketræ og teste sine evne på vores pop-up mountainbike-bane. De yngste kan klappe fisk og gå på krabbejagt, eller slå søm i og lære om træer.

Mekka af grønne aktiviteter

Bliv inspireret af bæredygtigt modetøj i Kulturnatten. Foto: Miljøministeriet

Indenfor forvandles vores store flotte banksal til et mekka af aktiviteter under den fælles overskrift Det skal være let at være grøn, fortæller Miljøministeriet.

Repair Cafés fiksere stiller op med værktøj og symaskiner, så gæsterne kan få repareret iturevne bukser, en ødelagt elkoger eller en død telefon. Designskolen Kolding har taget bæredygtig mode med – designet af dette års afgangselever.

Miljøministeriet får også besøg af by-landbruget ØsterGro, som fortæller om, hvordan de har skabt et landbrug på tagene af en kontorbygning på Østerbro. På Kulturnatten har ØsterGro en jord-workshop, hvor man kan plante svampe i kaffegrums – lige til at tage med hjem til vindueskarmen.

Også i år kan man få testet, om der er guld i vielsesringen, eller om uret er fyldt med nikkel. Det sker hos Kemikalieinspektionen, som står klar med en XRF-måler.

Skab din egen natur og find guld i affald
Med Danmarks Miljøportal kan man blive klogere på natur og miljø i sit nærområde. De kan nemlig zoome ind på ens adresse, og se om der er jordforurening, naturfredninger eller kulturskatte i området.

Børnene kan vinde en dag i Zoologisk Have, hvis de tegner en plante eller et dyr til Miljøportalen. Man kan også lave sin egen natur i programmet Minecraft – plant en skov, anlæg en sø eller byg din egen dyrepark.

På Kulturnatten er miljøminister Kirstens Brosbøls kontor åbent for alle, så man kan sidde i ministerens stol og skrive en hilsen til hende. Man kan også hilse på Kirsten Brosbøl i Den Grønne Café tidligt på aftenen.

Se hele Miljøministeriets program

Kulturnatten 2014 finder sted i Miljøministeriet, Børsgade 4 og pladsen mellem Tietgenhus og Børsen – fredag den 10. oktober fra klokken 18:00-22.30

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: