Misvisende TV om øko-grise i DR2

Tine og Jan Thybo er ikke tilfreds med udsendelsen. Den giver et misvisende og helt forfejlet billede, siger de. Foto: Johannesminde

HELE SVINERIET  – Udsendelsen giver et helt forfejlet billede, siger Tine og Jan Thybo, der medvirkede i den timelange udsendelse om dansk svineproduktion lørdag aften.

Det økologiske landmandspar, Jan og Trin Thyby, der lørdag aften medvirkede i DR2´s hyldestudsendelse om dansk svineproduktion, tager afstand fra udsendelse som de betegner som ‘misvisende tv´.

- DR2 giver i mere end en time Søren Gade mulighed for at give et helt forfejlet billede af økologisk svineproduktion, lyder kritikken fra Tine og Jan Thybo, der har en økologisk svineproduktion ved Skanderborg og sælger økologisk svinekød og andre produkter fra deres egen gårdbutik på gården Johannesminde.

- Samtidig får den konventionelle svineproduktion god reklame af DR2 og Complot, som står bag programmet, hvor alt kun ses fra én side. Det er tankevækkende, at Søren Gade har en så ringe og forkert viden om økologisk svineproduktion, siger de.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: