Miljøministre skal i glas og ramme

Ida Auken vil have sine forgængere i miljøministerstolen i glas og ramme. Ida Auken er selv nummer 16 i rækken. Foto: Claus Bjørn Larsen

MILJØMINISTRE – Tidligere miljøministre vil være til stede, når miljøminister Ida Auken afslører Miljøministeriets nye ministervæg med portrætter af alle tidligere miljøministre. Portrætvæggen, der er blevet til på Ida Aukens initiativ, afsløres ved nytårskur mandag 6. januar.

I 42 år har Miljøministeriet og skiftende miljøministre arbejdet for at sikre bedst mulige vilkår for vores natur og miljø. For at fejre dette og sine forgængere har nuværende miljøminister Ida Auken taget initiativ til at få lavet en billedvæg med portrætter af alle tidligere miljøministre.

Miljøministeriets nye ministervæg vil blive afsløret ved en nytårskur den 6. januar.

Connie Hedegaard og Karen Ellemann er blandt de tidligere miljøministre, der deltager i arrangementet.

Miljøministeriet blev oprettet i 1971 som Ministeriet til Forureningsbekæmpelse. I 1973 fik ministeriet sit nuværende navn og har siden oprettelsen haft femten miljøministre. Ida Auken er dermed den sekstende miljøminister i rækken.

 

 

Miljøministeriet blev oprettet i 1971 under regeringens Jens Otte Krag. Det skete under navnet Ministeriet til Forureningsbekæmpelse. Første minister blev Jens Kampmann.

Ida Auken

Karen Ellemann

Troels Lund Poulsen

Connie Hedegaard

Hans Christian Schmidt

Svend Auken

Per Stig Møller

Lone Dybkjær

Christian Christensen

Erik Holst

Ivar Nørgaard

Niels Matthiasen

Svend Jakobsen

Helge Nielsen

Holger Hansen

Helge Nielsen

Jens Kampmann

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: