Prins Charles er vild med Ida Auken

NAVNE – Verdens grønneste prins har et godt øje til verdens grønneste miljøminister. Den britiske tronfølger vil have Ida Auken og Danmark involveret i et af hans projekter om bæredygtighed og fødevaresikkerhed.

Den britiske tronfølge Prins Charles har et godt øje til Danmars miljøminister Ida Auken.

Danmarks miljøminister Ida Auken (SF) bliver en af de første, som mødes med prins Charles, når han og hustruen, hertuginde Camilla, lørdag eftermiddag lander i København, hvor de bliver budt velkommen af det danske kronprinspar, skriver B.T.

Prins Charles har specifikt bedt om at mødes den danske miljøminister for at få Danmark involveret i et af hans projekter, der handler om bæredygtighed og fødevaresikkerhed i hele verden.

Fremsynet menneske
Projektet er en del af »The Prince’s Charities«, Englands største velgørenhedsfond, der hvert år støtter forskellige primært sociale og miljømæssige formål med knap 900 millioner kroner. Prins Charles’ interesse for miljøspørgsmål er velkendt, og Ida Auken ser frem til mødet.

- Han har arbejdet med miljø- og klimaspørgsmål i mange år, og længe før andre interesserede sig for det. Og det har jeg stor respekt for. Han må være et fremsynet menneske. Den tale, som han holdt under klimatopmødet i København i 2009, var en af de bedste og understregede hans store engagement i sagen, siger Ida Auken til Berlingske Nyhedsbureau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: