Michelle Obama har økologisk skolehave

SKOLEHAVER – USAs førstedame Michelle Obama kan takket være genvalget af Barack Obama tage hul på den femte sæson med skolehave i parken ved Det Hvide Hus i Washington.

Michelle Obama omgivet af skolebørn i køkkenhaven ved Det Hvide Hus.

Siden præsidentparret Obama rykkede ind i Det Hvide Hus, har Michelle Obama hvert forår inviteret grupper af skolebørn til at deltage i såning og plantning af den store køkkenhave, hun fik anlagt i foråret 2009.

Skolehaverne er en del Let´s Move, som er præsidentfruens kampagne mod overvægt og livsstils-sygdomme, som i stigende grad er et problem for amerikanske børn.

Kampagnen sætter fokus på motion og sund mad, og haven er det ideelle sted at begynde samtalen med børn om en sundere livsstil, mener Michelle Obama.

Elanore Rosevelts VIctory Garden er forbilledet
Skolehaverne ved Det Hvide Hus er en del af en større køkkenhave. I 2009 vakte Michelle Obama opmærksomhed ved at få gravet en del af de pæne plæner op og plante grønsager i stedet.

Det skete midt under finanskrisen, hvor der pludselig opstod en interesse for private køkkenhaver i USA, som ikke havde været set længe. Interessen var ikke kun drevet af interessen for sund kost, men også af økonomisk nødvendighed.

Michelle Obamas køkkenhave ved Det Hvide Hus har boostet amerikanernes interesse for at dyrke deres egne grønsager. (Illustration fra bogen 'American Grown')

Vejen til bedre kostvaner
Michelle Obamas vedholdende arbejde med haven og grønsagsdyrkning som svar på en social og økonomisk krise og vejen til bedre sundhed og kostvaner hos både børn og voksne er blevet sammenlignet med Eleanor Roosevelt have-engagement.

Eleanor Roosvelt anlagde som præsidentfrue under 2. verdenskrig en såkaldt Victory Garden ved Det Hvide Hus for foregå sine landsmænd med et godt eksempel og vise, hvordan man som privatperson kunne være med til at forebygge fødevaremangel.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: