Medlemmer udpeget til ny kommission

Thomas Harttung, der er medstifter af Aarstiderne og ejer af blandt andet Barritskov Gods ved Horsens, får som den eneste landmand plads i regeringens natur- og landbrugskommission.

Thomas Harttung får som den eneste landmand plads i regeringens nye natur- og landbrugskommission.

Med formanden Jørn Jespersen i spidsen skal natur- og landbrugskommissionen og tolv uafhængige medlemmer, der netop er udpeget i løbet af et år komme med forslag til at løse de store økonomiske og miljømæssige udfordringer, som landbruget og naturen står over for.

Mette Wier og Jørgen E. Olesen

Foruden Thomas Harttung bliver blandt andet Jørgen E. Olesen, der er professor på Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet, medlem af kommissionen. Olesen har været medlem af FN´s Klimapanel og Klimakommission, og er nu medlem af Det Etiske Råd samt formand for fødevaregruppen under CONCITO.

Blandt de øvrige medlemmer er Mette Wier, der er direktør i AKF og tidligere professor ved Fødevareøkonomisk Institut. Mette Wier har blandt andet forsket i forbrugeradfærd og økologiske fødevarer.

- Det er et stærkt hold, og det er min klare forbåbning, at det er et hold, der både kan levere en markant nytænkning som grundlag for udvikling og vækst i landbrug og fødevareerhverv, og en meget rigere natur og et langt bedre miljø, siger kommissionens formand, Jørn Jespersen.

 

FAKTA

Natur- og landbrugskommissionen er sammensat af 12 uafhængige medlemmer inklusiv en formand. Medlemmerne er udpeget ud fra deres personlige kapacitet og sagkyndighed inden for bl.a. økonomi, jordbrug, finansiering, fødevareproduktion, natur, vandmiljø, biomasse/energi, teknologi/innovation, økologi, landbrugets klimaforhold, miljø- og landbrugslovgivning samt planlægning. Kommissionen består af:

Jørn Jespersen – Formand for Natur- og landbrugskommissionen
Uddannelse: Civiløkonom.
Jørn er Direktør i brancheorganisationen Dansk Miljøteknologi og indehaver af konsulentvirksomheden JJ Advise. Tidligere MF’er for SF og bl.a. formand for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

Birgitte Sloth
Uddannelse: Cand.polit.
Birgitte er professor i økonomi og prodekan på Københavns Universitet. Hun er bl.a. medlem af Det Økonomiske Råd som særlig sagkyndig.

Carsten Rahbek
Uddannelse: Cand.scient. i biologi og ph.d i zoologi.
Carsten er professor og institutleder ved Biologisk Institut, Københavns Universitet, der bl.a. arbejder med biologiske mangfoldighed.

Fie Hansen-Hoeck
Uddannelse: Intern lederuddannelse i Dansk Supermarked og påbegyndt HD.
Fie er direktør og indehaver af Retail Network. Er formand for Madkulturen og arbejder desuden i 9 andre bestyrelser. Tidligere administrerende direktør i ISO Supermarked og underdirektør i Netto.

Finn Østrup
Uddannelse: Cand.polit. og dr. merc.
Finn er professor indenfor finansiel lovgivning og finansielle systemer på CBS. Finn deltager også i udvalget, der skal se på finanskrisens årsager.

Flemming Møhlenberg
Uddannelse: Cand.scient. og marinbiolog
Flemming er seniorforsker ved DHI og har 10 års erfaring i arbejdet med effekter af klimaændringer på de marine økosystemer og akvakultur.

Helle Tegner Anker
Uddannelse: Cand.jur., ph.d.
Helle er professor i jura ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet med særlig erfaring i miljøret. Var medlem af Husdyrreguleringsudvalget.

Jørgen E. Olesen
Uddannelse: Cand.agro
Jørgen er professor på Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet. Han er tidligere medlem af FN’s Klimapanel (IPCC) og Klimakommissionen, og nu medlem af Det Etiske Råd samt formand for fødevaregruppen under CONCITO.

Jørgen Primdahl
Uddannelse: Landskabsarkitekt, ph.d.
Jørgen er professor i det åbne lands planlægning og landskabsforvaltning ved Skov & Landskab, Københavns Universitet.

Mette Wier
Uddannelse: Cand.polit.
Mette er direktør i AKF og tidligere professor ved Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet. Hun var formand for Forebyggelseskommissionen og medlem af Klimakommissionen.

Søren E. Frandsen
Uddannelse: Cand.oecon. Aarhus Universitet
Søren er prorektor på Aarhus Universitet og tidligere forskningschef og direktør på Fødevare¬økonomisk Institut. Har tidligere bl.a. arbejdet i Det Økonomiske Råds Sekretariat og OECD.

Thomas Harttung
Uddannelse: Landmand
Thomas er økologisk landmand og iværksætter, medstifter af og bestyrelsesformand for Aarstiderne A/S og direktør for BlackCarbon. Han er formand for Internationalt Center for Forskning i Økologiske Fødevaresystemer (ICROFS).

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

One Response to Medlemmer udpeget til ny kommission

  1. Pingback: Thomas harttung | Moonshotvideo