Massakre på delfiner får Spies til at trække sig

DELFIN-DRAB – Spies Rejser er på tilbagetog i sag om dyrevelfærd og vil ikke længere arrangere rejser til delfinariet i Tyrkiet.

Spies Rejser er under pres, fordi rejseselskabet kædes sammen med massedrab på delfiner. Foto: Anima

Dårlig omtale er bedre end ingen omtale. Sådan lød den excentriske og legendariske rejsekonge Simon Spies´motto, da han midt i 1960erens velstands-boom bankede Spies Rejser op til at blive det altdominerende rejseselskab i Danmark.

Men i disse dage, hvor hundredvis af delfiner er fanget i et sandt mareridt i den berygtede bugt The Cove i Japan, vælger Spies en mere defensiv strategi tilsyneladende af frygt for at blive kædet sammen med massedrabet.

Kampagne presser Spies
Nogle delfiner dræbes, mens andre fragtes til delfinarier verden over, bl.a. til Sealanya i Tyrkiet, som Spies arrangerer udflugter til.

Efter at mere end 5.000 Spies-gæster og dyrevenner de seneste døgn har rettet henvendelse til Spies, har rejsearrangøren meldt ud, at man vil stoppe sine udflugter til Sealanya. Men Spies’ håndtering af kritikken er utilstrækkelig og er en hån mod sine bekymrede gæster, mener Anima.

- På Facebook hævder Spies, at dyrevelfærd er vigtigt for selskabet. Nu har hundredvis af dyrevenner udfordret Spies på området og bedt om nærmere dokumentation for at man gør noget for delfiner og bedt selskabet om at stoppe udflugter til alle delfinshows, oplyser Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef for Anima.

- Spies arrangerer ture til et hav af delfinparker verden over, og de har alle én ting til fælles: Elendig dyrevelfærd. Derfor er det dobbeltmoralsk, når Spies på den ene side påstår, at dyrevelfærd er vigtigt og på den anden side fortsætter med at sende intetanende gæster til delfinarier, som opleves som rene fængsler for dyrene, siger Thorbjørn Schionning.

Han mener, at alle rejseselskaber, som arrangerer ture til delfinparker ‘har aktier i en grusom industri, hvor intelligente havdyr splittes fra flokken og tvinges til at udføre unaturlige tricks for en lille godbid’.

- Ligesom ingen supermarkeder i Danmark vil sælge foie gras, bør der heller ikke være nogle rejseselskaber, der støtter delfinindustrien, mener Anima, som efter mange års kampagne omsider fik lovning fra det sidste danske supermarked om at udfase den franske delikatesse, der fremstilles ved hjælp af hårdhændet tvangsfodring af gæs og ænder.

I udlandet har flere selskaber valgt at tage helt afstand fra udflugter til delfinarier. Det gælder bl.a. FTI og TUI Tyskland.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: