Mange insekter har superkræfter

NATUR – Skoleelever skal gå på opdagelse og blive klogere på insekternes superkræfter.

Myrer æder skadedyr og kan erstatte sprøjtegift i økologiske frugtplantager. Foto: Jesper Stern Nielsen

I grupper af to til fire elever skal børn i fra 4. til 6. klasse fra hele landet de næste tre uger gå på opdagelse for at finde frem til insekters superkræfter.

Det foregår på lokale biblioteker rundt om i hele landet. Grupperne skal blandt andet bygge insekter i et brætspil, teste deres egen krops superkræfter, bygge myrekæber og folde insektvinger.

»Superkræfter – Insekternes Planet« er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som finder sted hvert år i uge 17. Den er arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

- Forskningens Døgn er for nysgerrige sjæle i alle aldre. Det er mit håb, at børn over hele landet vil få vakt deres nysgerrighed og få mod på at forske og blive klogere. For det er i uudforskede områder, vi lærer og får nye ideer, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Hvilke superkræfter vil du helst selv have?
Det hele munder ud i en landsdækkende konkurrence, hvor der er en biograftur for hele klassen på højkant. Her skal eleverne vælge, hvilke superkræfter de helst selv vil have. Og de skal forklare, hvad de vil bruge kræfterne til, hvis de kunne låne dem.

I konkurrencen kan eleverne også komme med ideer til, hvordan man kan bruge naturen til at lave nye geniale opfindelser, som de selv, deres bedstemor eller måske deres kæledyr vil kunne få glæde af.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: