Madrevolutionen skal være danskernes revolution

MAD – Dan Jørgensen vil have høj som lav med i arbejdet for en bedre dansk madkultur. Måltidstænketanken får yderligere fem medlemmer nomineret af danskerne, og danskerne bliver inviteret til maddebatter rundt om i landet og på sociale medier.

En madrevolution kan sagtens inspireres og hjælpes på vej af meningsdannere og eksperter, men den skal vokse og gro nedefra, mener Dan Jørgensen.

Hele befolkningen skal med på vognen, hvis danskernes madkultur skal ændres grundlæggende, mener fødevareminister Dan Jørgensen.

- En madrevolution kan sagtens inspireres og hjælpes på vej af meningsdannere og eksperter, men den skal vokse og gro nedefra. Derfor vil jeg i den kommende tid inddrage danskerne i debatten om vores alles mad og måltider, siger Dan Jørgensen.

Danskerne nominerer deres egne eksperter
Den tænketank som Dan Jørgensen netop har nedsat kommer ikke blot til at bestå af ministerens udvalgte eksperter. Danskerne får også mulighed for at påvirke, hvem der skal sidde med ved bordet og dermed blandt andet formulere en række måltidsråd til danskerne.

- De 20 medlemmer, jeg har udpeget, er eksperter på hvert deres område. Men jeg vil gerne gøre samarbejdet endnu bredere og have gode input. Så hvis man mener, at der er for få kvinder, for mange ”kjøwenhavnere”, eller at der mangler praktiske håndværkere, så er det bare om at komme til tasterne, siger Dan Jørgensen.

Nomineringer kan sendes til Fødevareministeriet indtil mandag den 22. september på mailadressen: taenketank@fvm.dk

Offentlige maddebatter
Derudover vil der blive gennemført en form for folkehøringer flere steder i landet. I disse maddebatter vil alle interesserede danskere få mulighed for at give deres besyv med i dialogen om, hvordan vi forbedrer vores fælles madkultur.

- Bedre mad til flere er ikke et elitært projekt. Det er danskernes og ikke feinschmeckernes mad, det her arbejde handler om, siger Dan Jørgensen.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor og hvornår madebatterne afholdes.

Debat på nettet
Under overskriften ’danskernes mad’ vil der blive mulighed for at deltage i og forme debatten på forskellige platforme på nettet, hvor medlemmerne af tænketanken og fødevareministeren vil deltage aktivt.

- Danskerne vil få mulighed for at chatte med flere af de fantastiske kapaciteter, vi har med i tænketanken, ligesom jeg selv og andre politikere vil stille op til en debat om, hvordan vi kan styrke mad- og måltidskulturen i Danmark, siger Dan Jørgensen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: