Lokal modstand stopper skifergas-projekt

SKIFERGAS – Byrådet i Frederikshavn kræver en grundig miljøvurdering, før der må foretages prøverboringer efter skifergas.

Illustration fra dansk protestgruppe mod udvinding af skifergas.

Et flertal i byrådet i Fredrikshav kræver nu en grundig miljøvurdering, før det fransk selskab Totals får lov til at foretage prøveboringer efter skifergas i Nordjylland.  21 af 31 byrådspolitikere stemte for en VVM-undersøgelse. Kun Venstre-politikerne og en enkelt løsgænger stemte imod.

Modstanderne har samlet ikke mindre end 6.000 underskrifter mod projektet, ligesom de har demonstreret foran rådhuset i Frederikshavn for at lægge pres på byrådspolitikerne.

Modig og klar markering
- En modig og klar lokalpolitisk markering af, at de natur-, miljø- og sundhedsmæssige problemer ved Totals planlagte efterforskning langt fra er ordentligt belyst, siger Tarjei Haaland, der er klima- og energimedarbejder i Greenpeace til Information.

Teknikken med at hente skifergas op fra undergrunden har i USA ført til enorme miljøødelæggelser og protester fra miljøorganisationer, både fordi det ødelægger landskabet, og teknikken desuden omfatter brug af diverse kemikalier.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: