Landmænd får generel dispensation for efterafgrøder

LANDBRUG – Eva Kjer Hansen indfører en generel dispensation, så landmænd kan vente med at så efterafgrøder indtil 3. september.

Landmændene får nu en generel dispensation på grund af den vanskelige og sene høst..

Fødevareministeren Eva Kjer Hansen indfører nu en generel dispensationsordning for alle landmænd, som udsætter fristen for, hvornår de skal have sået efterafgrøder.

Den generelle dispensation betyder, at landmændene kan vente indtil 3. september med at så efterafgrøder. Dispensationen betyder, at den enkelte landmand ikke skal søge individuel dispensation.

- Det er ærgerligt, at der har været så meget forvirring i forhold til at finde en løsning på de problemer, som landmændene i år har med høsten. Med en generel dispensation hjælper vi nu de landmænd, der på grund af en våd og kold sommer er pressede. siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Fristen forlænges to uger
Fristen for såning af MFO-efterafgrøder og de pligtige efterafgrøder rykkes nu med to uger til 3. september. Samtidig rykkes fristen for oppløjning af efterafgrøderne en uge, så den nye frist her er 27. oktober.

I sidste uge meddelte NaturErhvervstyrelsen, at alle danske landmænd kunne få en individuel dispensation fra den oprindelige frist 20. august, hvis de på grund af usædvanligt vejr ikke kunne nå at så efterafgrøderne.

Med den udsatte frist behøver landmændene ikke længere at søge dispensation fra fristen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: