Landbruget: Hellere vækst end grøn omstilling

FINANSLOV – Regeringens finanslovsforslag for 2014 varsler midler til grøn omstilling, men burde i højere grad satse på de vækstforslag, som dens egne vækstteams og natur- og landbrugskommissionen har foreslået.

Søren Gade: Man flytter bare rundt på pengene.

Flere midler til grøn omstilling med mere skov og økologi lyder regeringens forlag til finansloven for 2014. Der er masser af gode intentioner i regeringens finanslovforslag, men de åbenlyse vækstinitiativer glimrer ved deres fravær, mener Landbrug & Fødevarer.

- Når partierne i den kommende tid mødes i Finansministeriet for at forhandle næste års statsbudget på plads, vil vi råde dem til at lytte en ekstra gang til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, som i sidste uge meldte klart ud, at han ville gøre landbrugs- og fødevareerhvervet til en af sine højeste vækstprioriteter, siger adm. direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Man flytter bare rundt på de grønne midler
Ifølge ham lyder det meget godt, at der på papiret er afsat 800 mio. til grøn omstilling i finanslovforsalget.

- Men det er uhensigtsmæssigt, at man samtidig skærer omtrent det samme beløb i landdistriktsmidlerne, som jo også i dag er rettet til grøn omstilling og miljøteknologi mv. Der er derfor reelt ikke tale om en stigning i midlerne, men en næsten uændret nettoeffekt. Man flytter bare rundt på pengene, siger Søren Gade.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: