Uffe Elbæk stifter nyt parti

Den tidligere radikale kulturminister, Uffe Elbæk, præsenterer i dag et nyt parti. Alternativet har en grøn omstilling af samfundet står øverst på ønskeseddelen.

Uffe Elbæk skal fremover repræsentere Alternativet i Folketinget.

Alternativet er navnet på et nyt parti, som bliver præsenteret for offentligheden ved et pressemøde i dag.

-  Kl. 10.00 har vi orienteringsmøde på Christiansborg. Og kl. 16.00 mødes vi på Vela og fortæller meget mere. Allerede nu vil jeg altså lige sige tak til alle jer der har en aktie i, at vi er nået hertil. Foran os ligger der selvfølgelig masser af udfordringer. Men spændende udfordringer. Det jeg selv glæder mig allermest til, er sammen med alle dem der har tid og lyst, at udarbejde det egentlige partiprogram. Det skal være klar den 11. juni næste år, dagen før Folkemødet går i gang, skriver Uffe Elbæk på sin facebook-profil.

Nyt væksbegreb
Alternativet vil omdefinere vækstbegrebet og arbejde for en bæredygtig udvikling og grøn omstilling af samfundet.

- Vi skal have mod til at forestille os en radikal anden fremtid. En fremtid, hvor ressourcer bliver fordelt både solidarisk og effektivt mellem os alle sammen, og hvor vi som samfund og borgere ikke bruger flere ressourcer, end vi kan gendanne, skriver Alternativet.

Partiet skriver i en pressemeddelelse, at forbruget af knappe naturressourcer skal begrænses markant.

- Hvis vi ønsker, at vores børn og børnebørn skal have de samme chancer som vi har haft, kan vi ikke blive ved med at vende det blinde øje til. Vi er som samfund ikke bare på vej hen til kanten, men på vej ud over den, når det gælder vores forbrug af jordens begrænsede ressourcer, siger tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: