Kulselskab har brændt alle pengene af

ENERGI – Verdens største kulselskab er gået bankerot og har selv indgivet konkursbegæring.

Kulindustrien har det svært. Nu er verdens største kulselskab gået nedenom og hjem. Billedet er fra en kulmine i Rusland. Foto: CC BY wikimedia

Verdens største private kulselskab, det amerikanske Peabody Energy, er gået i betalingsstandsning. Selskabet, der har udvundet kul i 133 år og i dag har kunder i 25 lande, indgav forleden selv konkursbegæring til myndighederne i Missouri, skriver Information.

Peabody har opbygget en gæld på 6,3 milliarder dollar, blandt andet efter store mineopkøb i Australien i 2011 i forventning om vækst i det globale kulforbrug.

Men i stadig flere lande begynder elselskaber at stille om fra kul til grønne løsninger, og en vigende efterspørgsel har fået kulprisen til at falde markant – det har gjort det umuligt for Peabody at tjene penge nok til at betale sine kreditorer.

- Peabody Energys konkurs bør være en advarsel til dem, der udsteder løfter om nye gyldne tider for kul. Nu er det afgørende, at man ikke flygter fra sit ansvar over for medarbejderne, lokalsamfundene og miljøet, siger Mary Anne Hitt, kampagnechef i miljøorganisationen Sierra Club ifølge dagbladet Information.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: