Konservativ ordfører: Vi tager den lige én gang til

KOMMENTAR – I modsætning til Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kan vi ikke se igennem fingre med, at en minister vildleder offentligheden.  Hvis Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ikke kan se problemet, er det måske fordi miljøet i virkeligheden rager dem en høstblomst.

Af Mette Abildgaard, miljordfører for Det Konservative Folkeparti

Ikke overraskende himler Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti op om, hvor svært de har ved at forstå, hvordan vi i Det Konservative Folkeparti kan have mistet tilliden til miljø- og fødevareministeren men samtidig bakker op om hendes landbrugspakke.

Sagen er sådan set meget simpel – men jeg forklarer den lige igen, så kollegaerne i blå blok også er med:

Landbrugspakken giver et nødvendigt løft for et meget vigtigt erhverv for os alle sammen. Og på trods af ministerens sminkede tal vil pakken samtidig fra 2019 sikre mindre udledning af kvælstoffer end i dag. Dermed er pakken altså også på den lange bane en god løsning for miljøet, hvad vi konservative har kæmpet for. Nu har tusindvis af familier baseret deres landbrug og økonomi på den pakke, de er stillet i udsigt. De skal ikke komme i klemme på grund af ministerens fiflerier.

Læs side ét i ministerhåndbogen
Eva Kjer Hansen har givet Folketinget misvisende tal, så pakken mod den generelle opfattelse vil give en øget udledning frem til 2019. At regnemetoden og tallene ikke giver mening, bakker samtlige syv eksperter på gårsdagens høring i Folketinget os op i. Det kan politiske spin-øvelser fra Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ikke ændre på. Det står på side ét i ministerhåndbogen, at det er en af de mest alvorlige forbrydelser, en minister kan begå, at forsøge at manipulere med sandheden.

Nu vil vi konservative gøre alt for, at ministerens sminkede tal får så små konsekvenser for miljøet som overhovedet muligt frem til 2019 ved at kæmpe for kompenserende tiltag som minivådområder. Heldigvis udtalte flere af forskerne på mødet i går, at den øgede udledning, som ministeren ville skjule, ikke er større, end at den næppe kan måles i vores vandløb. Men vi vil selvfølgelig mindske konsekvenserne mest muligt.

Miljøet rager dem en høstblomst
Det Konservative Folkeparti har hele tiden bakket op om regeringen. Men i modsætning til Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kan vi ikke se igennem fingre med, at en minister vildleder offentligheden. Den slags vil normalt som det mest naturlige koste en minister posten. Men denne gang kan Liberal Alliance og Dansk Folkeparti så pludselig ikke se problemet – måske fordi miljøet i virkeligheden rager dem en høstblomst.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: