Klimasikring giver rabat på forsikringen

KLIMATJEK – Boligforsikringen kan nu blive billigere for alle de husejere, der får et af Miljøministeriets gratis klimatjek. Forsikringsselskabet Alm. Brand er klar til at give kontant rabat.

Nu kan du få rabat, hvis du sikrer dit hus bedre mod oversvømmelser og voldsomt vejr. (Colourbox)

Danske boligejere har de seneste år oplevet, at forsikringspræmien er steget stort set i takt med antallet af oversvømmelser i kælderen. Men i stedet for en stadigt større regning ønsker miljøminister Ida Auken, at danskerne forebygger oversvømmelser, så vandet ikke trænger ind i deres hjem.

Og nu kan der være penge at spare på forsikringsregningen, hvis man benytter sig af et Miljøministeriets gratis klimatjek af boligen og efterlever de råd, som fagfolkene giver.

Forebyggelse er vejen frem
Sammen med forsikringsselskabet Alm. Brand har miljøministeren taget initiativ til, at der fremover vil være en økonomisk gevinst at hente, hvis man får foretaget et klimatjek af en af de virksomheder, som er tilmeldt Miljøministeriets ordning.

-Hvis der er noget, vi har lært af skybruddet i København i sommeren 2011, hvor der skete ødelæggelser for knap 6 milliarder kroner, så er det, at forebyggelse er vejen frem. Det er helt på sin plads, at de boligejere, kommuner eller virksomheder, der tager sagen i egen hånd og anstrenger sig for at holde vandet ude, bliver belønnet med en lidt billigere regning fra forsikringsselskabet, siger miljøminister Ida Auken.

Højvandslukke eller pumpebrønd
De konkrete tiltag, der skal til for at opnå rabatten, kan være vidt forskellige. Det afgørende er, at klimatjekket er blevet udført af en af Miljøministeriets samarbejdspartnere, og man efterfølgende har handlet efter fagfolkenes instrukser.

Et såkaldt højvandslukke, der forhindrer spildevand i at trænge op af kloakken eller en pumpebrønd udenfor huset, som leder spildevandet mere effektivt væk kunne være to eksempler, der giver rabat.

- I Alm. Brand vil vi gerne belønne kunder, der tager ansvar og klimasikrer deres hjem. Vi har i årevis erstattet folks ting, når kælderen flød over med kloakvand, men det kan vi undgå, hvis kunderne laver forebyggende klimatiltag. Som forsikringsselskab erstatter vi selvfølgelig gerne vores kunders ting, men vi vil da allerhelst skåne kunderne for kloakvand i hjemmet. Samtidig ser vi frem til, at kommunerne senere på året er klar med deres klimatilpasningsplaner, så klimasikringen ude i kommunerne bliver opgraderet, siger privatdirektør Pia Holm Steffensen fra Alm. Brand.

Belønning i klimabevidste kommuner
Og netop i de kommuner, som gør mest for klimasikringen, kan der ligeledes være en rabat at hente.

Alm. Brand vil give rabat på forsikringspræmien til alle husejere i områder, hvor kommunen har lavet målrettede tiltag, der forebygger risikoen for oversvømmelser. Det kunne for eksempel være etableringen af klimafortov, der leder vandet bestemte steder hen.

Alm. Brand og flere andre større forsikringsselskaber giver rabat på forsikringspræmien, hvis borgerne klimasikrer deres hjem med forskellige klimasikringstiltag.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: