Klimalov splitter oppositionen

KLIMA – Blå blok er splittet, efter at De Konservative torsdag indgik aftale med regeringen ny klimalov uden om Venstre.

De konservative stemmer sammen med regeringen og venstrefløjen, men Venstre er imod ny klimalov.

Det er lykkedes regeringen at drive en kile mellem Venstre og de konservative og dermed tydeliggøre uenigheden i den borgerligere opposition. Venstre frygter, at en ny klimalov vil koste arbejdspladser og skabe økonomisk nedgang, mens de konservative sammen med SF og Enhedslisten støtter regeringen.

Venstres Lars Løkke Rasmussen er bekymret over, at den nye klimalov skærper kravet til, hvor meget borgere, virksomheder og landbruget skal reducere udslippet af CO2 med. I den eksisterende klimaaftale er målet 34 procent inden 2020, men det bliver nu skærpet til 40 procent.

Venstre vil skære energiafgifter
- De 34 procent rummer i sig selv problemer, for siden vi indgik energiaftalen, er forudsætningerne for aftalen begyndt at briste, siger Lars Løkke Rasmussen ifølge Ritzau.

Han peger på, at der er kommet et amerikansk gas-eventyr, som har fået prisen på fossile brændstoffer til at falde. Samtidig er EU’s CO2-kvotesystem ifølge Løkke brudt sammen.

- Derfor oplever vi danske virksomheder, som slås i hård konkurrence og har højere energiprise end deres konkurrenter i udlandet. Så der er allerede et pres på virksomhederne med det, vi har aftalt, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det kommer vi til at diskutere med regeringen i det her forår. Vi skal have gjort noget ved energiafgifterne i den vækstpakke, vi skal lave til foråret.

- Der kan man kalde det ambitiøst, naivt eller spændende, at målsætningerne nu bliver hævet. Det er ikke noget, vi i Venstre på nogen måde føler os forpligtet af, siger Løkke til Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: