Grøn ros til de konservative for at stå fast på klimamål

KLIMA – Vi bliver simpelthen nødt til at gøre op med regeringens skræmmekampagne om, at klimahensyn står i modsætning til økonomiske hensyn, siger seniorrådgiver i WWF Verdensnaturfonden.

Venstre vil rulle den grønne omstilling tilbage, men de konservative fastholder ambitionerne. Foto: Colourbox

De konservatives krav om at fastholde Danmarks klimamålsætning om at reducere udledningen af CO2 med 40 procent i 2020 er udtryk for stor ansvarlighed set fra både et samfundsøkonomisk og et klima- og naturmæssigt perspektiv, mener WWF Verdensnaturfonden.

- Forslaget fra de Konservative er ekstremt vigtigt for at fastholde Danmark på det rette spor imod en effektiv grøn omstilling, siger Hanne Jersild, seniorrådgiver på klima- og energiområdet i WWF Verdensnaturfonden.

Må gøre op med skræmmekampagne
Hun mener, det vil være en gevinst for natur og klima, men i lige så høj grad for vores evne til fortsat at skabe dansk vækst og arbejdspladser.

- Vi bliver simpelthen nødt til at gøre op med regeringens skræmmekampagne om, at klimahensyn står i modsætning til økonomiske hensyn. De økonomiske potentialer, der er ved en global grøn omstilling, kan nemlig være med til at betale dansk velfærd mange år ud i fremtiden – og er det sådan set allerede i dag, siger Hanne Jersild.

Grøn teknologi går som varmt brød
Danmark kunne sidste år notere en stigning på 15 procent på eksporten af grønne energiteknologier, som for første gang rundede 43 milliarder kroner. Til sammenligning udgjorde stigningen i den samlede vareeksport kun 0,6 procent.

Tusindvis af danske arbejdspladser er afhængige af, at Danmark ikke giver op på halvvejen, men er parat til at bevare vores forspring, når det gælder klima og grøn omstilling.

Omstilling bliver dyrere jo længere vi venter
- Regeringens egne rådgivere i Klimarådet fastslår, at den grønne omstilling bliver dyrere, jo længere vi venter. Derfor giver det ikke mening at bremse op, sådan som regeringen lægger op til. Det sender et dårligt signal til resten af verden, der længe er blevet inspireret af Danmark, siger Hanne Jersild.

WWF håber, at der vil være bred opbakning uden om regeringen til de konservatives beslutningsforslag, så Danmark igen har noget at være stolt over, når klimakonferencen COP21 går i gang i næste måned.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: