EU’s budget prioriterer klimabeskyttelse

En femtedel af EU’s kommende budget skal øremærkes til at klimabeskyttelse. Det fremgår af det seneste budget-udkast, der skal vedtages på EU-topmødet i næste uge.

20 procent af EU-budgettet skal gå til klimabeskyttelse.

EU har fremlagt et nyt budget, som afsætter 20 procent til klimabeskyttelse og andre grønne formål, skriver Information. I EU-sproget betegnes det som ‘greening’. Således har man diskuteret ‘greening’ af landbrugsområdet, men også strukturfonde, forskningsprogrammer skal males grønne.

- Klimahandlingsformål vil repræsentere mindst 20 pct. af EU’s udgifter i perioden 2014-20 og derfor være afspejlet i de relevante redskaber for at sikre, at disse bidrager til at styrke energisikkerheden og etableringen af en CO2-fattig, ressourceeffektiv og klimarobust økonomi, hedder det i det nye budgetforslag.

Ikke et øjeblik for tidligt
- Ikke et øjeblik for tidligt og med blot en uge til det kritiske EU-budgettopmøde er de 20 pct. til grønne udgifter nu klart med på EU’s budgetradar. Selv i de mest dystre øjeblikke under de forstående forhandlinger må medlemslandene holde sig for øje, hvor vigtige de grønne udgiftsposter er, og presse på for en forøgelse på 25 pct., siger Markus Trilling, EU-budgetkoordinator for ngo’erne Bankwatch og Friends of the Earth Europe til Information.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: