KIWI-butik bliver svanemærket

MAD: KIWI kan som den første discountkæde i Danmark pryde en af sine butikker med Svanemærket. I dag den 26. januar får KIWIs butik i Lystrup ved Aarhus overrakt det nordiske miljømærke af miljøminister Kirsten Brosbøl.

KIWI har stor succes med at sælge økologiske varer, nu bliver den første butik svanemærket.

Som den første herhjemme får den fremadstormende discountkæde KIWI nu det nordiske miljømærke, Svanemærket. Det sker i dag, hvor miljøminister Kirsten Brosbøl gæster KIWI i Lystrup ved Aarhus for at overrække miljøcertifikatet ved en officiel begivenhed i butikken.

- Vi er rigtig glade for, at vores målrettede indsats for økologi, miljøvenlige varer og energibesparelser nu får officiel anerkendelse. Det er et stort skridt for os som landets grønne discountkæde, at vi som de første i discountmarkedet kan pryde os med Svanemærket. Det er noget, vi kan være ganske stolte af. Nu arbejder vi målrettet efter, at mange flere butikker skal have Svanemærket, siger Carsten Hansen, kædedirektør i KIWI.

- Der er god grund til at glæde sig over, at Jylland nu får sin første svanemærkede butik. Produkter med Svanen eller Blomsten indeholder mindre skadelig kemi, genererer mindre affald og gør det langt nemmere at træffe grønne valg på indkøbsturen. Jeg arbejder for at gøre miljømærkerne Blomsten og Svanen mere udbredt, og min kommende strategi om forebyggelse af affald vil også indeholde initiativer, der skal gøre miljømærkerne mere udbredte, siger Kirsten Brosbøl.

Stort udvalg af miljø og økologi
KIWI får Svanemærket for kædens store udvalg af miljømærkede og økologiske produkter. Dertil kommer KIWIs skrappe krav til affaldssortering og genanvendelse af affald samt arbejdet med energibesparende tiltag. Eksempelvis genanvendelse af overskudsvarme fra køleudstyr i butikkerne.

KIWI Lystrup er den første i en forventet række af Svanemærkede KIWI-butikker.

Med Svanemærkningen af KIWI-butikken i Lystrup har Danmark nu tre dagligvarebutikker med det nordiske miljømærke. For at fejre den glade begivenhed og miljøministerens besøg kører KIWI Lystrup ekstraordinært stærke tilbud i butikken hele dagen, mandag den 26. januar.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: