Kina forbyder al import af kød fra Brasilien

MAD – Sundhedsfare får Kina til at blokere for alt kød fra Brasilien. Kontrollanter i Brasilien er tilsyneladende blevet bestukket til at acceptere mere eller mindre råddent kød og salmonellainficeret kød.

Kina lukker for import af kød fra Brasilien. Kinserne har en forkærlighed for hønsfødder. Her ses et lille udvalg i et stort supermarked i Lanzhou, et storby i det centrale Kina. Foto: Ulla Skovsbøl

En kødskandale har fået øjeblikkelige konsekvenser for Brasiliens eksport af kød til Kina. Også EU lukker ned for en del import.

Det sker, fordi de kinesiske myndigheder er bekymret for sundhedsfaren, efter at det er kommet frem, at kontrollen med kød i Brasilien har været mangelfuld.

Store kødproducenter er ifølge flere internationale medier blevet lukket af myndighederne i Brasilien, fordi de angiveligt har bestukket kontrollanter til at give grønt lys til råddent kød samt salmonellainficeret kød.

Brasiliansk politi foretog fredag ransagninger hos i alt 194 slagterier, som alle var under mistanke for at have eksporteret råddent kød. Politiet fandt beviser på, at flere slagterier har solgt fordærvet kød.

En katastrofe for Brasilien
Kina er Brasiliens største eksportmarked, men det er øjeblikkeligt lukket ned.

- Indtil myndighederne modtager mere information, så vil Kina ikke modtage mere kød importeret fra Brasilien, udtaler den brasilianske landbrugsminister, Blairo Maggi ifølge nyhedsbureauerne.

Han siger, at det er en katastrofe, hvis Brasilien bliver udsat for en omfattende boykot. Brasilien er en af verdens største eksportører af kød og fjerkræ.

EU-Kommissionen valgte i går at suspendere importen fra fire brasilianske kødproducenter. Det oplyser talsperson for EU-Kommissionen Enrico Brivio ifølge Ritzau.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: