Kina er verdens førende med solceller

SOLCELLER – Kina spurter forbi USA og resten af verden, når det gælder solceller. Kina har i løbet af årets første seks måneder fordoblet energiproduktionen fra solceller.

Det er bl.a. protesterne over den voldsomme luftforurening fra kulfyrede kraftværker, som får Kina til at satse på solenergi. Foto: CC BY flickr Tjebbe van Tijen

Kina spurter fra både USA og resten af verden, når det gælder installation af nye solceller. Riget i midten har i løbet af det første halvår i 2014 fordoblet energiproduktionen fra solceller og fortsætter i samme tempo.

Nye tal fra den kinesiske regering viser, at der blev installeret 3,3 gigawatt i årets første seks måneder. Det er dobbelt så meget som i samme periode i 2013.

Dermed er Kina nu oppe på en samlet produktion fra solceller på ikke mindre end 23 gigawatt. Verdens folkerigeste nation har sat sig som mål at installere solcelleanlæg med en samlet kapacitet på 35 gigawatt ved udgangen af 2014, skriver nyhedsbureauet AP.

USA har kun 12 gigawatt
Selv om solcellerne vinder hastigt frem i de fleste lande, har USA til sammenligning kun installeret anlæg med en kapacitet på 12 gigawatt. Selv Australien, som er et af verdens mest solrige lande, hvor det er oplagt at bruge solceller, henter kun omkring 3,2 gigawatt el ved hjælp af solenergi.

Det er ikke mindst den voldsomme forurening fra kulfyrede kraftværker, som får Kina til at satse massivt på solenergi. Indbyggerne i landets hovedstad Beijing plages af voldsom forurening, som i år har nået nye højder.

Beijing har derfor planer om at forbyde brugen af kul, som ifølge officielle tal i 2012 tegnede sig for en fjerdedel af hovedstadens energiforbrug. Forbuddet skal dog første træde i kraft ved udgangen af 2020, skriver AP.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: