Karen Hækkerup: OK med burhøns

Karen Hækkerup så for første gang høns i bur. Arkivfoto: Colourbox

BURHØNS – Hønsene ser helt fine ud, lød det fra fødevareminister Karen Hækkerup, da hun i går for første gang besøgte en hønsefarm med burhøns.

Det var hos Folmer Østergaard Madsen i Lem ved Skive, den relativt nyklækkede fødevareminister gik rundt mellem over 50.000 høns, der producerer æg i bure med hver otte høns.

- Det her er en produktion. Man skal ikke foregøgle sig andet, men hønsene ser helt fine ud, sagde Karen Hækkerup efter rundturen ifølge Skive Folkeblad.

Fra høns der har det godt
Karen Hækkerup køber selv økologiske æg, og sådan bliver det ved med at være. Også efter besøget i Lem.

- Jeg ved godt, det er en blandet fornøjelse med de økologiske høns, for deres dødelighed er højere. Jeg har intet imod, at folk køber den her type æg, for de kommer fra høns, der har det godt, sagde Karen Hækkerup.

Vi er meget uenige
- Vi er meget uenige med ministeren på dette punkt, og vil gerne opfordre alle til ikke at købe æg fra burhøns, siger Dyrenes Beskyttelse.

- Vi mener nemlig ikke, at nogen høns fortjener et liv i et bur, men derimod skal have adgang til det fri, med mulighed for at udøve deres naturlige adfærd, lyder det fra organisationen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: