K vil have Miljøministeriet tilbage

MILJØ – Miljø- og Fødevareministeriet skal deles op igen, mener de konservative. Fødevareministeriet kan ende hos et nyt ministerium for Erhvervs- og landdistriktsudvikling.

Søren Pape vil afsætte grønne aftryk på regeringsgrundlaget. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i juni 2015 stækkede Miljøministeriets rolle ved at lægge det sammen med Fødevareministeriet, bliver måske tvunget til at splitte de to ministerier op igen, før han formentlig allerede i morgen kan præsentere sin nye regeringen.

Sammen med lederne af Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti holder Lars Løkken pressemøde her klokken 15 for at orientere om de foreløbige resultater af regeringsforhandlingerne.

Venstre har helt åbenlyst tilsidesat miljøets og naturens interesser til fordel for traditionel fordelingspolitik, hvor landbrugs- og erhvervsinteresser har vejret tungere end hensynet til natur og miljø.

Det skal der laves om på, mener den konservative partiformand, Søren Pape.

Miljøet kan få sin egen minister
- Vi kan bestemt se en fordel i, at miljøet får sin egen minister, sagde partiformand Søren Pape Poulsen forleden til Politiken.

- Men får man ikke det, så er det ikke et kardinalpunkt. Det vigtigste for os er, hvad det er for en politik, der skal føres på det grønne område.

Han ønsker »sætte klare konservative aftryk« på den nye regerings miljø- og klimapolitik.

Ifølge Politiken ønsker de konservative at skrive ambitionerne fra klimaloven om en konkret reduktion af Danmarks CO2-udledning ind i regeringsgrundlaget.

Både Venstre og Liberal Alliance stemte imod klimaloven i 2014. Som en del af loven blev det uafhængige ekspertorgan Klimarådet oprettet. Et råd, som Venstre vil nedlægge, men som De Konservative vil beholde.

De konservative har gjort den grønne dagsorden til en af sine hovedprioriteter i forhandlingerne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: