Jørn Jespersen: Vi skal være kreative og nytænkende

Den nyvalgte formand for regeringens kommende natur- og landbrugskommission, tidligere medlem af Folketinget for SF, Jørn Jespersen, vil sikre et højt fagligt niveau og inddrage både vidensinstitutioner og relevante organisationer.

Jørn Jespersen: - Vi skal være kreative og nytænkende.

- Jeg vil være åben og lyttende og er parat til at inddrage alle synspunkter i arbejdet, siger Jørn Jespersen til OrganicToday.dk.

I de næste par uger vil han sammen med miljøministeren og fødevareministeren udpege de personer, som skal have plads i den kommende kommission. Det ligger allerede fast, at det bliver en ekspertkommission.

Første fase med beskrivelse og analyse

- Når vi har fået kommissionen på plads vil vi straks gå i gang med første fase, hvor vi vil belyse og beskrive den aktuelle situation for landbrug og natur. Vi skal have et kvalificeret grundlag at arbejde ud fra, og jeg vil sikre mig et højt fagligt niveau, understreger Jørn Jespersen, der var formand for Folketingets Fødevareudvalg fra 1998-1999, hvorefter han blev formand for Folketingets Miljøudvalg.

Jørn Jespersen skønner, at den første fase vil strække sig frem til sensommeren. Når beskrivelserne og analyserne er færdige, vil kommissionen gå i gang med at udarbejde en række anbefalinger og konklusioner, som skal munde ud i den endelige rapport.

Økologi bliver et vigtigt tema

- Det er klart, at økologisk landbrugsdrift bliver et af de vigtige temaer, vi kommer til at beskæftige mig med. Alt, der kan skabe merværdi for landbruget som erhverv, vil indgå i kommissionens arbejde. Men mere får du mig simpelthen ikke til at sige nu. Det vil ikke være fair i forhold til det videre arbejde, siger Jørn Jespersen.

- Kommissionen skal være kreativ og nytænkende, men anbefalingerne skal også være til at forholde sig til i praktisk politik. Det er ingen kunst at komme med sofistikerede og kvalificerede anbefalinger, som ikke kan gennemføres. Kommissionen vil om et år præsentere et arbejde og nogle anbefalinger, regeringen kan bruge i det videre arbejde med at skabe en rig og varieret natur og samtidig sikre indtjenings- og udviklingsmuligheder for landbrugserhvervet, lyder det fra den nye kommissionsformand.

 

 

 FAKTA:
Jørn Jespersen, er født 1955, tog lærereksamen i 1982 og blev i 1987 HD i organisation.

Han var medlem af Socialistisk Folkepartis hovedbestyrelse 1980-88 og 1990-94 og har været MF for partiet 1987-88 og 1994-2005.

Jørn Jespersen har især beskæftiget sig med landbrugs, miljø- og bistandspolitik og var formand for Folketingets fødevareudvalg 1998-1999 og formand for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 1998-2001.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: