Irma vil kun sælge økologisk mel

ØKOLOGI – Supermarkedskæden Irma stopper salget af mel fra kornmarker, dyrket med sprøjtegift og kunstgødning. Til gengæld kan kunderne vælge mellem 40 økologiske varianter, og flere nye kommer på hylderne, lover Irma.

Som den første butikskæde stopper Irma salget af mel fra sprøjtede kornmarker og vil fremover kun sælge økologisk mel.

Fremover kan kunderne i Irma udelukkende vælge mellem forskellige typer økologisk mel. Dermed er det ikke længere muligt at købe konventionel mel i Irma.

- Vi mener, at vi samlet får det bedste produkt, når det gælder smag og bageevne samtidig med, at det giver den mindste miljøbelastning, når vi vælger økologisk mel – et synspunkt flertallet af vores kunder deler, siger kædedirektør Jesper Uggerhøj.

De økologiske mel har udgjort 87 procent af det samlede melsalg i Irma, og næsten 30 procent af varerne i Irma har i dag det røde Ø-mærke. Det er både Danmarks- og verdensrekord.

Alene i år er salget af økologiske varer steget med 15 procent i Irma.

Konventionelle varer udfases
Tidligere har Irma stoppet salget af konventionelle gulerødder, bananer og citroner, og sælger dem i dag udelukkende økologisk.

Samlet er kædens økologi-andel nu tæt på at passere en milepæl på 30 procent, hvilket er cirka 4 gange så højt som landsgennemsnittet. Irma har sat som mål at nå 50 procent i 2025. Der er allerede i dag enkelte butikker i kæden, der er ved at nærme sig dette tal.

- Vi synes, det er en glædelig udvikling, for vores økologiske varer er lig med højere kvalitet, siger Jesper Uggerhøj.

- For os er det ikke nok, at en vare er økologisk, den skal også have kvaliteter derudover, og det har de 40 varianter af økologisk mel, vi har i sortimentet. Men derudover er det også vigtigt, at det er med til at sikre en mere mangfoldig natur og færre sprøjtegifte i vores grundvand

Et andet af de tiltag, der har fået kædens økologisalg til at vokse i år, er lanceringen af en helt ny vareserie, Irmas Økologiske Hverdag, som består af basisvarer til priser, der er konkurrencedygtige med discountbutikkerne.

Irma forventer, at der i løbet af de kommende måneder vil komme flere varer, hvor de konventionelle udfases, og udvalget udelukkende vil være økologisk.

Den økologiske satsning har også vakt interesse uden for Danmark, hvor senest det ansete britiske dagblad, The Times, har omtalt indsatsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: